Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De spannendste achtbanen

Ben jij een waaghals en deins jij niet terug voor een achtbaan waarbij je over de kop gaat? Geven G-krachten jouw een adrenalinekick? En wil jij alleen maar harder, sneller en meer? Goed nieuws! We hebben de leukste en spannendste achtbanen in Nederland én net over de grens voor je op een rijtje gezet.

Python - De Efteling

Kaatsheuvel

Deze achtbaan bestaat al sinds 1981 en is echt een gevestigd icoon! Met een snelheid van maximaal 85 kilometer per uur vlieg je door twee loopings en twee kurkentrekkers. Overleef jij de kronkelende bewegingen op grote hoogte in deze stalen achtbaan? 


Chiapas - Phantasialand

Brühl, Duitsland

Stap in een expeditieboot en vaar langs archeologische opgravingen uit Mexico. Maar verwacht geen rustig ritje... Chiapas heeft drie afdalingen, waarvan één achterwaarts. En met een helling van 53° heeft het één van de steilste afdalingen in een boomstamattractie ter wereld!


Goliath - Walibi Holland

Biddinghuizen

Goliath is de hoogste en snelste achtbaan van Nederland! In 1:10 minuten leg je 1,2 kilometer af, knal je door een horizontale looping en bereik je een topsnelheid van 106 km/u. Durf jij het aan?


Gold Rush - Attractiepark Slagharen

Slagharen

Deze spectaculaire achtbaan brengt je van 0 naar 95 kilometer per uur in drie lanceringen, waarvan twee vooruit en één achteruit. In Gold Rush ga je twee keer over de kop en bereik je een hoogte van 33 meter.


Silver Star - Europa-Park

Rust, Duitsland

Alleen de allergrootste waaghalzen durven een rit te maken in achtbaan Silver Star. Met een hoogte van 73 meter, een maximum snelheid van 130 km per uur en 4 G-krachten garandeert deze achtbaan namelijk een geweldige adrenalinekick.


Troy - Attractiepark Toverland

Sevenum

Troy is met zijn baanlengte van ruim 1 kilometer, 35 meter hoogte en snelheid van 90 km/h de langste, hoogste en snelste houten achtbaan van de hele Benelux. Durf jij de strijd aan te gaan in deze houten gigant?


Fury - Bobbejaanland

Kasterlee, België

Verlies het gevoel van onder, boven, vooruit en achteruit in Fury. In deze stalen achtbaan ga je vier keer over de kop, reis je naar 43 meter hoogte en ga je zowel voor- als achteruit. En dat allemaal met een snelheid van 106 km/u.


Star Trek: Operation Enterprise  - Movie Park Germany

Bottrop-Kirchhellen, Duitsland

Deze lanceerachtbaan staat volledig in het thema van Star Trek. Naast een lengte van 720 meter, drie spannende loopings en ritduur van ruim 2:20 minuten, bevat deze achtbaan een 40 meter hoge, in Europa unieke Twisted Halfpipe.


Ook leuke pretparken, en iets minder spannend: