Bolderkarren 2015

6 bolderkarren getest

Het is een oer-Hollands fenomeen: zo’n bolderkar voor camping, bos, pretpark of strand. Traditioneel zijn ze groot en van hout, maar door de komst van opvouwbare modellen maken deze pakezels met wieltjes een comeback. De Kampioen test er zes: zowel opvouwbaar als ‘gewoon’.  

Let op: dit is een test uit 2015. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

De uitslag van de geteste bolderkarren

Voor deze test gingen we naar het strand van Noord-Scheveningen. Daar reden we met zes bolderkarren op harde ondergrond (asfalt en tegels) en over het strand (mul en hard zand) met beladingen van 10 en 35 kilogram*. Tijdens elke ronde reden we ook omlaag en omhoog over een steile strandopgang. Daarnaast werden de zes bolderwagens beoordeeld op gebruiksgemak (montage en formaat), constructie en onderdelen.

Samenvatting eindoordeel

Opvouwbare bolderwagen met stevig frame en grote luchtwielen. Vouwt uit binnen een minuut (let wel op je handen!). Je hoeft dan alleen nog maar wat tentstokachtige palen aan het frame te bevestigen. Deze bolderkar biedt de beste combinatie van gebruiksgemak (klein pakformaat, makkelijk in/uitvouwen), grootte van de kuip  en rij-eigenschappen (grote wielen en zeer wendbaar). Eigenlijk missen we alleen een rem.

Eindoordeel Beachtrekker Life - Testwinnaar

Prijs € 289,-
Formaat ingeklapt 66 x 63 x 34 cm
Formaat kuip 78 x 50 x 32 cm (lxbxh) 
Gewicht 11,8 kg
Geschikt om mee te nemen ja
Rem Nee, wel optioneel verkrijgbaar.
Bijzonderheden Steekzak aan buitenzijde. Afneembare banden met snelsluiter.
Optioneel verkrijgbaar Huif met zijvensters (€ 50), parkeerrem (€ 20) en opbergtas (€ 25).
Gebruiksgemak goed
Formaat ingeklapt redelijk
Formaat kuip zeer goed
Rijden op harde ondergrond goed/zeer goed
Rijden op mul zand redelijk
Constructie goed
Eindoordeel goed

Samenvatting eindoordeel

De Berg L is zoals je je een bolderkar voorstelt: een zeer stevige houten kar met groten wielen en zwaar metalen onderstel. Die robuustheid is ook een nadeel. Zo rijdt de kar zwaar op mul zand door het hoge gewicht (26,8 kg). Zelfs met een lichte belading van 10 kg. Voor een dagje uit heb je een flinke kofferbak nodig, en dan moet je hem ook nog deels uit elkaar halen.

Eindoordeel Berg L

Prijs € 229,-
Formaat ingeklapt 94 x 60 x 37 cm
Formaat kuip 87 x 44 x 23 cm (lxbxh) 
Gewicht 26,8 kg
Geschikt om mee te nemen lastig
Rem nee
Bijzonderheden Wordt niet kant-en-klaar geleverd, in elkaar zetten kost een uurtje.
Optioneel verkrijgbaar Western huif met oprolbare ramen (€ 49).
Gebruiksgemak redelijk
Formaat ingeklapt redelijk
Formaat kuip redelijk
Rijden op harde ondergrond goed
Rijden op mul zand matig
Constructie goed/zeer goed
Eindoordeel redelijk

Samenvatting eindoordeel

De Pinolino Til is een traditionele houten bolderkar. De materialen zijn minder robuust (dunner hout en metalen onderstel) dan de eveneens geteste Berg. Rijdt en manoeuvreert goed op harde ondergrond, maar het onderstel rammelde dan wel een beetje. Ook de handrem functioneerde niet goed. Wel konden we deze rem gebruiken voor een noodstop.

Eindoordeel Pinolino Til

Prijs € 129,-
Formaat ingeklapt 92 x 61 x 34 cm
Formaat kuip 74 x 41 x 25 cm (lxbxh) 
Gewicht 14,6 kg
Geschikt om mee te nemen lastig
Rem ja, handrem
Bijzonderheden Enige (geteste) bolderkar met handrem. Wordt niet kant-en-klaar geleverd, in elkaar zetten kost een uurtje. Ook verkrijgbaar in 'piraten'-uitvoering.
Gebruiksgemak matig/redelijk
Formaat ingeklapt matig
Formaat kuip redelijk
Rijden op harde ondergrond goed
Rijden op mul zand matig/redelijk
Constructie matig/redelijk
Eindoordeel matig/redelijk

Samenvatting eindoordeel

Opvouwbare, scherp geprijsde bolderkar met grote, diepe kuip. Dat in- en uitvouwen kost wel wat kracht. Op harde ondergrond rijdt de kar prima, maar in mul zand zakken de harde, smalle wielen wat weg. Ander minpunt: het handvat is erg smal. Pas ook op je handen tijdens het in en uitvouwen.

Eindoordeel Travel & Co opvouwbare bolderkar

Prijs € 79,-
Formaat ingeklapt 90 x 37 x 18 cm
Formaat kuip 95 x 47 x 34 cm (lxbxh)
Gewicht 9,3 kg
Geschikt om mee te nemen ja
Rem nee
Bijzonderheden Grootste kuip van de geteste wagens. Geleverd met draagtas.
Gebruiksgemak goed
Formaat ingeklapt zeer goed
Formaat kuip zeer goed
Rijden op harde ondergrond redelijk/goed
Rijden op mul zand matig
Constructie redelijk
Eindoordeel redelijk/goed

Samenvatting eindoordeel

Vreemde eend in de bijt: een 1-kindsbolderkar. Je kunt één kind vastzetten in een zitje met driepuntsgordel. Zeer goede afwerking, die doet denken aan een luxe buggy. Het (officiële) laadvermogen is met 25 kg een stuk lager dan de gemiddelde bolderkar. De kuip is dan ook een stuk kleiner: als je kind erin zit passen er nog maar weinig spullen bij. De kar kan deels worden opgevouwen en zo makkelijk mee tijdens een dagje uit. Voor een vakantie is het pakvolume nog vrij groot. 

Eindoordeel Puky H 25 Ceety

Prijs € 230,-
Formaat ingeklapt 80 x 31 x 51 cm
Formaat kuip 31 x 33 x 60 cm
Gewicht 9,6 kg
Geschikt om mee te nemen ja
Rem ja
Bijzonderheden Driepuntsgordel en zitje. Tevens los opbergtasje aan voeteneind. En een parkeerrem.
Optioneel verkrijgbaar Zonneparaplu (€ 20).
Gebruiksgemak goed
Formaat ingeklapt goed
Formaat kuip matig
Rijden op harde ondergrond goed/zeer goed
Rijden op mul zand matig/redelijk
Constructie goed/zeer goed
Eindoordeel redelijk/goed

Samenvatting eindoordeel

De Beachwagon is de handigste van het stel: deze is letterlijk in één seconde gebruiksklaar. En ook weer in een seconde opgevouwen, met dank aan een ingenieus ‘harmonica-systeem’. Ander pluspunt zijn de grote luchtbanden. De afwerking laat daarentegen wat te wensen over: de kuip is aan de kleine kant en slapjes en het handvat te kort.

Eindoordeel MacSports MacWagon Luxe (met luchtbanden)

Prijs € 109,-
Formaat ingeklapt 76 x 52 x 21 cm
Formaat kuip 81 x 43 x 25 cm (lxbxh) 
Gewicht

9,8 kg

Geschikt om mee te nemen ja
Rem nee
Bijzonderheden Steekzakjes aan de buitenzijde.
Optioneel verkrijgbaar Afdekhoes (€ 18).
Gebruiksgemak zeer goed
Formaat ingeklapt zeer goed
Formaat kuip redelijk
Rijden op harde ondergrond redelijk/goed
Rijden op mul zand matig/redelijk
Constructie redelijk
Eindoordeel redelijk/goed

Zo hebben we getest

Rijden met lichte belading

We begonnen met een belading van 10 kg. Dat gewicht staat gelijk aan de uitrusting (koelbox, handdoeken, kleding, speelgoed etc.) voor een gemiddeld dagje uit. Op harde ondergrond reden alle karren goed. De kar trekken kost dan nauwelijks moeite en ook draaien bleek nooit een probleem. Omhoog en omlaag rijden over de steile, betonnen strandopgang bleek ook goed te doen met dit gewicht. Anders gezegd: voor een dagje pretpark of speeltuin voldoen al deze bolderkarren, zolang de ondergrond maar hard genoeg is.

Op het strand was het een ander verhaal. Een met 10 kg beladen bolderkar trekken door het mulle zand kost al flink wat kracht. Vooral de zware Berg (26,8 kg) en de harde, smalle wielen van Travel & Co waren in het nadeel. De opvouwbare Beachtrekker reed het best over het zachte zand.

Rijden met zware belading

Voor de zware belading kozen we voor een gewicht van 35 kg. Het rijden over harde grond (asfalt en tegels) was ook nu met alle karren prima te doen. Maar in het mulle zand presteerden ze nog slechter en kostte het zeer veel kracht om vooruit te komen. Reken er dus niet op dat je urenlange wandelingen kunt maken over het strand met een bolderwagen.

Ook was het afdalen en omhoog rijden van de strandopgang veel lastiger: het kost dan veel moeite om de karren te trekken (omhoog) of in bedwang te houden (omlaag). Wat dat laatste betreft is het jammer dat bolderkarren doorgaans geen rem hebben. Van deze geteste karren heeft alleen de Pinolino een handrem (die overigens niet goed functioneerde) en de Puky een parkeerrem. Voor de Beachtrekker kun je een optionele parkeerrem kopen á € 20,-.

Gebruiksgemak, formaat & constructie

De rij-eigenschappen van de karren liepen niet ver uiteen. Wel zagen we flinke verschillen tussen het gebruiksgemak en formaat. Zoals te verwachten zijn de opvouwbare wagens het meest gebruiksvriendelijk. Vooral de MacWagon: deze is letterlijk in een seconde gebruiksklaar. Ook met de Travel & Co, Puky en Beachtrekker kun je razendsnel op pad. Met de twee houten bolderwagens duurt dat nét iets langer. Deze moet je deels demonteren om ze mee te kunnen nemen én ter plekke dus weer in elkaar zetten.

Een ander belangrijk verschil is de inhoud van de kuip. Die was het grootst van Travel & Co en Beachtrekker. Daarin kun je bijna twee keer zoveel spullen kwijt als in de Puky, de kar met de kleinste kuip. Deze twee opvouwbare bolderkarren schelen je ook veel ruimte thuis of in de achterbak. Heb je genoeg bagageruimte, dan kun je ze zelfs meenemen op vakantie. Dat wordt een stuk lastiger met de twee houten, niet-opvouwbare bolderkarren.

Van elke kar beoordeelden we de constructie en onderdelen. Hoogste score haalde de Berg L: een traditionele (en daardoor zware) bolderkar met dikke houten platen, grote luchtbanden en een stevig metalen onderstel. Ook de Puky heeft een degelijke constructie en is zeer fraai afgewerkt.

Rijden met kinderen

Het is niet bij wet verboden, maar veel fabrikanten raden af om kinderen te vervoeren in hun bolderwagens. De meeste modellen hebben dan ook geen riempjes, zitjes of gordels. Uitzondering in deze test is de Puky Ceety H 25: deze kleine bolderkar heeft een zitje en driepuntsgordel, zodat het kind goed vast zit. Hier kun je een kind dus met  gerust hart in vervoeren.

In de praktijk komt het echter vaak voor dat kinderen plaatsnemen in een kar. Bijvoorbeeld aan het einde van een lange dag eropuit ('mama, ik ben moooeee!'). Omdat bolderkarren officieel niet zijn gemaakt voor het vervoeren van kinderen, raden wij dat af. Doe je het toch, let er op dat de kinderen niet gaan staan: tijdens onze test bleek dat ze dan gemakkelijk uit de kuip kunnen vallen. Pas ook op met steile stukken zoals een strandopgang: door het gewicht van bolderkar plus kind(eren) kun je de controle verliezen.

Conclusie van de test

Het verbaast ons niet dat de bolderkar een comeback maakt. De opvouwbare modellen vouw je  gemakkelijk in én uit, passen in elke auto en zijn licht van gewicht. Zo kun je gemakkelijk héél veel spullen vervoeren (of kinderbeentjes wat rust gunnen) tijdens een dagje uit.

De constructie, gebruiksgemak en inhoud van de kuip verschillen, maar slechte bolderkarren zitten er niet bij. Ze rijden allemaal goed op harde ondergrond. Anderzijds vallen de prestaties op mul zand van alle karren tegen. Testwinnaar is de Beachtrekker: deze opvouwbare wagen is in een paar minuten rijklaar, heeft een flinke inhoud, rolt uitstekend over asfalt en redelijk over mul zand. De eveneens opvouwbare bolderkarren van MacWagon en Travel & Co halen ook een dikke voldoende, maar zijn wel stukken goedkoper.

* De Puky werd beladen met 25 kg, omdat dit het maximale laadvermogen van deze kleine bolderkar is.

Speciaal voor jou geselecteerd