Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dagje weg in Zuid-Holland

Zuid-Holland is één van de dichtstbevolkte en meest geïndustrialiseerde gebieden ter wereld. Toch is er ook in deze provincie genoeg te doen en te zien voor iedereen. Met twee grote steden, Den Haag en Rotterdam, mooie natuurgebieden en een rijke historie biedt Zuid-Holland voor ieder wat wils.

Wat te doen in Rotterdam 

Zin in een dagje Rotterdam? Bekijk hier alle leuke uitjes, wandelroutes en tips voor een bezoek aan deze hippe stad!

Wat te doen in Den Haag 

In Den Haag valt van alles te beleven. In geen enkele Nederlandse stad vind je zoveel cultuur, attractieparken, winkels én stranden bijeen.

Wat te doen in Delft 

Wat mag je absoluut niet missen tijdens een bezoek aan Delft? Van het bewonderen van de Nieuwe kerk tot wat lekkers halen bij Stadsbakkerij De Diamanten Ring. Bekijk onze tips!

Wat te doen in Dordrecht 

Historisch centrum, Dordtse lekkernijen en fijne fiets- en wandeltochten. Dordrecht leent zich perfect voor een dag of weekend weg. Bekijk onze tips.

Wat te doen in Leiden 

Leiden is de stad van cultuur, historie, kennis en ontdekkingen! Bekijk onze tips voor een dagje uit in deze Zuid-Hollandse stad.

Wat te doen in Kinderdijk 
Het oer-Hollandse polderlandschap met de bekende historische molens leent zich perfect om te voet, per fiets of per boot te ontdekken.
Wandelen in Zuid-Holland 

De talloze wandelroutes in Zuid-Holland leiden onder meer langs mooie duingebieden en typische Hollandse polderlandschappen.

Fietsen in Zuid-Holland 

In Zuid-Holland vind je alles. Steden, strand, weilanden en nog veel meer. Ontdek deze prachtige provincie met een fietstocht.

Nationaal Park De Biesbosch 

Het grootste zoetwatergebied van Europa leent zich perfect om vanaf het water te ontdekken. Maar ook met de fiets en wandelend is er genoeg te doen en zien. We geven je tips voor een dag of weekend weg.

Speciaal voor jou geselecteerd

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Leden5%korting
Fietsverzekering 

Ga goed verzekerd en zorgeloos met je fiets op weg. Sluit nu de vernieuwde fietsverzekering van de ANWB af en profiteer van de verschillende dekkingen.

Shop nu
Bekijk alle fietsen-dragers 

Ontdek het assortiment fietsendragers bij de ANWB, ook voor e-bikes!

ANWB Eropuit app 

Met deze gratis app heb je al onze fiets- en wandelroutes, de fietsknooppuntenplanner en tips bij de hand voor als je eropuit wilt in Nederland.