Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boeken met je creditcard

Regel je vakantie veiliger met je ANWB Creditcard

Als je een hotel, vliegreis, huurauto of iets anders boekt, gaat het al snel om grote bedragen. Dan is extra zekerheid wel zo fijn. Die zekerheid biedt de ANWB Creditcard. In dit artikel lees je hier meer over, vertellen we je over de andere voordelen en geven we tips over waar je zelf extra op kunt letten.

Boeken moet leuk zijn

Het boeken van je vakantie is stiekem al onderdeel van de voorpret. Dan wil je je nergens zorgen om maken. Dus check je vooraf bij wie je boekt en wat de voorwaarden zijn, of je (bij online boeken) wel een beveiligde verbinding hebt en betaal je met je ANWB Creditcard. Zo kan het niet meer misgaan en dat voelt goed!

Overal betalen zonder moeite

Een vakantie loopt al snel in de papieren. Als je met je ANWB Creditcard betaalt, schiet creditcardmaatschappij ICS je reissom tijdelijk voor. Omdat je pas aan het einde van de maand je creditcard moet afbetalen betekent dat, dat je niet op stel en sprong hoeft te gaan schuiven met spaargeld of per sé moet wachten op je vakantiegeld. Daarnaast is betalen met je creditcard gewoon heel makkelijk. Sterker nog, de meeste (online) reisbureaus, vliegmaatschappijen en hotels zijn er exclusief op ingericht. In het buitenland kennen ze tenslotte geen iDeal.

Borg betalen

Als je een accommodatie huurt moet je vaak borg betalen op locatie of een creditcard overleggen voor aanwezige faciliteiten zoals Wi-Fi, roomservice, een mini-bar en nog véél meer. Precies die dingen die je verblijf nóg fijner maken! Je wordt voor borg vrijwel standaard naar je creditcard gevraagd. Een aanbetaling doen kan soms ook wel maar is toch minder prettig want dat voel je direct in je portemonnee. Heb je geen gebruik gemaakt van de faciliteiten dan krijg je naderhand uiteraard je geld weer terug, maar dat bedrag is ook fijn als zakgeld op vakantie.

Bekijk ook

Borg betalen met de ANWB Creditcard

Niet goed, geld terug

Als je een pakketreis boekt, heb je SGR-garantie. Dat betekent dat je, als je reis niet door kan gaan, je geld terugkrijgt uit een garantiefonds. Maar als je een losse reis of een los ticket of hotel boekt, dan heb je die garantie niet. Tenzij je met je ANWB Creditcard betaalt. Daar zit aflevergarantie op en dat betekent dat ICS in geval van faillissement jouw geld gaat proberen terug te halen. Ook als je ondanks al je voorzorgsmaatregelen toch pech hebt en bij het boeken opgelicht wordt, kun je via ICS je geld terugkrijgen. Hiervoor dien je een betwisting van het uitgegeven bedrag in te dienen. De voorwaarde is wel dat je eerst zelf probeert er met de aanbieder uit te komen.

Bekijk ook

Aflevergarantie
Betaling betwisten

Kies de creditcard die het beste bij je past

Heb je nog geen ANWB Creditcard? Bekijk dan snel welke het beste bij je past en vraag hem aan.