Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Borg betalen voor vakantiewoning

Betaal de waarborg met je creditcard

Als je een hotel, appartement of ander type accommodatie huurt op vakantie, kan het voorkomen dat je borg moet betalen. We raden je aan om de waarborgsom te voldoen met je creditcard.

Waar is de borg voor?

Als je voor je vakantie een accommodatie huurt, bijvoorbeeld een huisje, chaletje of een appartement, dan kan het voor komen dat je waarborg moet betalen. Door borg te betalen geef je de verhuurder een beetje zekerheid dat je voldoende financiële middelen hebt. De borg zorgt er tevens voor dat jij als huurder verantwoordelijk omgaat met het gehuurde. Als je voorzichtig omgaat met je vakantie-accommodatie, en geen schade toebrengt aan eigendommen van de verhuurder, krijg je aan het eind van de periode de borg terug.

Hoe betaal je borg?

In sommige landen is het mogelijk om de borg contant te betalen. In de meeste landen, en in de meeste gevallen, is het echter gebruikelijk om de borgsom te voldoen met een creditcard. Als je contant betaald, zorg dan dat je een bewijs van betaling ontvangt. Betaal je de waarborg met je creditcard, dan wordt de som gereserveerd. Dit betekent dat het bedrag niet werkelijk van je creditcard wordt afgeschreven, maar dat je het ook niet uit kunt geven. Het zorgt er voor dat, bij geval van schade, het eigen risico voldaan kan worden.

Aan het einde van de periode, wordt het geblokkeerde bedrag binnen enkele uren vrijgegeven. Mits je de accommodatie netjes en onbeschadigd achterlaat.

Laat het netjes achter

Als je vakantie er op zit, en je de sleutels van je appartement of woning in gaat leveren, controleer dan altijd eerst zelf de kamer. Zorg dat je het gehuurde achterlaat zoals je er in gekomen bent.

Nadat je de sleutels heb ingeleverd, wordt de woning gecontroleerd door het personeel. Als alles in goede staat is achter gelaten, zoals het werd aangeboden, krijg je de waarborgsom terug.

In sommige gevallen kun je het beste even meelopen tijdens de controle. Zo weet je zeker dat iedereen zich aan de voorwaarden houd.