Flink besparen? De 7 tips!

Zo voorkom je dat je teveel betaalt voor reparatie en onderhoud van je auto

1. Ontdek eerst wat je auto precies mankeert 

Ga langs bij bijvoorbeeld een autokenner in de buurt of een lokale garage. Zo kun je gelijk een eerste offerte opvragen.

2. Zoek verder op internet

Kijk welke garages in de buurt jouw merk auto repareren, bijvoorbeeld via Google Maps. Wil je de meeste zekerheid engarantie, zoek dan een bedrijf via bovag.nl.

3. Vraag veel offertes aan

Telefonisch of per mail. Zorg dat je een ‘alles inclusief’ bedrag krijgt, uitgesplitst in arbeidskosten, btw en onderdelen, etc. Verwacht niet altijd een (snelle) reactie.

4. Geef altijd merk en exact model door

Bijvoorbeeld specifiek het merk en type banden dat je zoekt of voor andere reparaties het kenteken van je auto. Dan weet je zeker dat in de offerteprijzen appels met appels worden vergeleken.

5. Zoek niet alleen dicht bij huis

Zeker niet als je in de Randstad woont of een van de andere grote steden. Vind je een goedkope aanbieder verderop, dan kan een reparatie plus overnachting zelfs goedkoper zijn dan vlak bij huis. 

6. Informeer naar de kwaliteit van de nieuw te plaatsen onderdelen

Zijn het originele of A-merk onderdelen of goedkopere versies? Krijg je geen helder antwoord en is de prijs opvallend laag? Goedkoop kan dan duurkoop worden. Of zoek zelf: in elke bandentest zit wel een scherp geprijsde band met goed oordeel. 

7. Informeer altijd naar acties of andere kortingen of een klantenpas

Vooral fastfitters hebben vaak tijdelijke acties. Soms kan een weekje wachten een paar honderd euro schelen op een set banden.

Lees hier het onderzoek naar garage-offertes