Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB Winterbandentest

Wat zijn de beste winterbanden? Bekijk de resultaten van de ANWB winterbandentest.

Ga naar de winterbandentest 

Alles over winterbanden

Vier stukjes rubber ter grootte van een briefkaart. Dat is het enige contact van een auto met de weg. Goede banden zijn dan ook essentieel, vooral in de winter. Ook in Nederland, met zijn vlakke wegen en zachte winters, zijn winterbanden de veiligste keuze. Hier lees je alles over winterbanden. Waarom het handig is, welke je moet kopen en welke regels er gelden in het buitenland.

Rubber wordt bij lagere temperaturen harder. Daardoor verliezen zomerbanden bij koud weer hun optimale grip. Winterbanden hebben een zachtere rubbersamenstelling en een ander profiel. Onder winterse omstandigheden, bij sneeuw en sneeuwmodder presteren winterbanden veel beter dan zomerbanden. Een winterband herken je aan het sneeuwvlok logo op de zijkant. In sommige landen zijn winterbanden in de winter verplicht.

Winterbanden kopen 

Winterbanden kopen kan een hele onderneming zijn. ANWB geeft tips die je helpen bij de aanschaf.

Winterbandentest 

Welke winterbanden zijn de beste? En welke band past het beste bij jouw rijstijl? De ANWB test elk jaar banden in verschillende maten.

Waarom winterbanden? 

Hebben winterbanden alleen nut in de sneeuw, of ook op een nat Nederlands wegdek bij 5 graden boven nul?

Winterbanden in de zomer 

Met winterbanden door blijven rijden in de zomer is gevaarlijk. Lees snel waarom.

Veelgestelde vragen 

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar wel een verstandige keuze. Hier vind je alle vragen die je kan hebben over winterbanden.

Meer over sneeuwkettingen 

Sneeuwkettingen bieden extra grip en veiligheid waar winterbanden tekort schieten. Lees hier alles over sneeuwkettingen.

Heb jij een Autovraag? 

Wij helpen je goed op weg, want alles voor de auto vind je op anwb.nl/auto!