Een technische storing, en dan?

Ga jenaar de garage voor een technische storing aan je auto, dan is het verstandig om van te voeren duidelijke afspraken met de garage te maken. Maar ook als je voor regulier (groot) onderhoud gaat zijn onderstaande punten handig.

ANWB Autokeuring
  • Is er een onduidelijke storing dan zal de garage eerst een diagnose willen stellen. Vooral bij elektronische problemen is dit het geval. Zo'n diagnose kan soms veel meer tijd in beslag nemen (en dus geld) dan je dacht. Vraag vooraf naar de kosten van de diagnose en laat die eventueel bevestigen per mail zodat je het zwart op wit heeft.
  • Laat - net als bij de diagnose - ook de werkzaamheden die je laat uitvoeren duidelijk op papier zetten. Zo'n werkorder kan problemen voorkomen als je gaat afrekenen.
  • Vraag bij reparaties om een prijsindicatie en vraag of de garage eerst even belt als zij hoger uitkomen dan 10 procent boven die indicatieprijs. Die tien procent is overigens een Bovag-bepaling. De garage is volgens die bepaling eigenlijk altijd verplicht je op de hoogte te stellen.