Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Besparen op onderhoud bij de garage? 7 tips

Zo voorkom je dat je teveel betaalt voor reparatie en onderhoud van je auto

Je haalt je auto op bij de garage en daar komt de gevreesde rekening. Ai, tóch weer hoger dan gehoopt. ‘Tja, de arbeidskosten zijn gestegen, iets meer uren dan verwacht, nog wat klein materiaal en natuurlijk die koppeling zelf. Oh ja, de ruitenwisservloeistof is ook bijgevuld.’ Morrend reken je af. Herkenbaar? Het kan ook anders! We geven je tips om te besparen op onderhoud bij de garage.

1. Ontdek eerst wat je auto precies mankeert 

Ga langs bij bijvoorbeeld een autokenner in de buurt of een lokale garage. Zo kun je gelijk een eerste offerte opvragen. Uit eerder onderzoek dat we deden, blijkt namelijk dat er grote prijsverschillen onder autogarages zijn.

2. Zoek verder op internet

Kijk welke garages in de buurt jouw merk auto repareren, bijvoorbeeld via Google Maps. Wil je de meeste zekerheid en garantie, zoek dan een bedrijf via bovag.nl.

3. Vraag veel offertes aan

Telefonisch of per mail. Zorg dat je een ‘alles inclusief’ bedrag krijgt, uitgesplitst in arbeidskosten, btw,  onderdelen, etc. Verwacht niet altijd een (snelle) reactie.

4. Geef altijd merk en exact model door

Bijvoorbeeld specifiek het merk en type banden dat je zoekt of voor andere reparaties het kenteken van je auto. Dan weet je zeker dat in de offerteprijzen appels met appels worden vergeleken.

5. Zoek niet alleen dicht bij huis

Zeker niet als je in de Randstad woont of een van de andere grote steden. Vind je een goedkope aanbieder verderop, dan kan een reparatie plus overnachting zelfs goedkoper zijn dan vlakbij huis. 

6. Informeer naar de kwaliteit van de nieuw te plaatsen onderdelen

Zijn het originele of A-merk onderdelen of goedkopere versies? Krijg je geen helder antwoord en is de prijs opvallend laag? Goedkoop kan dan duurkoop worden. Of zoek zelf, bijvoorbeeld: in elke bandentest zit wel een scherp geprijsde band met goed oordeel. 

7. Informeer altijd naar acties, kortingen of een klantenpas

Vooral fastfitters hebben vaak tijdelijke acties. Soms kan een weekje wachten een paar honderd euro schelen op een set banden.

Ledenvoordeel op onderhoud

Wist je dat je als ANWB-lid profiteert van ledenvoordeel voor je auto? Dat scheelt in je portemonnee!

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Veiligheidsartikelen 

Heb jij deze artikelen al in de auto liggen? Van gevarendriehoek tot noodhamer. Shop ze hier!

Huur je auto bij de ANWB 

Huur een auto bij de ANWB in binnen- en buitenland. Tegen aantrekkelijke all-in tarieven. Goed verzekerd en zonder eigen risico!