Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Handige tips voor je vakantie

Met deze tips van de Wegenwacht® ben jij helemaal klaar voor je autovakantie.

Bekijk de tips 

Ben jij klaar voor de reis?

Met de auto op vakantie is makkelijk en leuk. Maar hoe overleef je de soms lange reis? Wij hebben tips!

Waarschijnlijk ken je onze tips om de kans op pech te verkleinen al. Maar daarnaast wil je natuurlijk ook tips voor onderweg! Zeker voor een langere autoreis ben je graag goed voorbereidt.


Heb je al een Wegenwacht pakket?

Ga goed voorbereid op reis. Check of je wel het juiste Wegenwacht pakket hebt en lees handige tips. Zo kom niet voor verrassingen te staan en is de juiste oechhulp altijd dichtbij!  

Handige tips voor onderweg

Dit moet verplicht mee 

Wat moet er mee in de auto in het buitenland? Check van tevoren hoe het zit op jouw bestemming en voorkom oponthoud of boetes over de grens.

Vreemde geluiden 

Hoor je onderweg een vreemd geluid in de auto? Niet zomaar doorrijden! Wegenwacht Paul vertelt wanneer je de Wegenwacht moet inschakelen.

Autopech tijdens je vakantie 

Heb je er alles aan gedaan, sta je alsnog met pech langs de weg. Maar hoe werkt pechhulp in het buitenland eigenlijk? En wie komt je dan helpen?

Zo ga je de berg op én weer af 

Rijden in de bergen vraagt om een andere rijstijl, of je nu brandstof of elektrisch rijdt. Zo voorkom je een oververhitte motor, gloeiendhete remschijven, weggebrande koppeling of een lege batterij.

Auto vies geworden? 

Ben je eindelijk op bestemming, zit je auto onder de dode insecten, vogelpoep en met een beetje pech ook nog plakkerige bladluismelk. Hoe krijg je dat er af voordat je lak beschadigd is?

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Al een Wegenwacht pakket? Check of dat de juiste is 

Heb je al een Wegenwacht pakket, maar weet je niet zeker of dit de juiste is voor jouw reis? Klik dan hier, zodat je goed voorbereid op reis gaat!

25%korting
Korting voor jongeren op Wegenwacht 

Ben je tussen de 18 en 24 jaar? Dan krijg je korting op Wegenwacht ® Service.

Wegenwacht® voor het hele gezin 

Rijden jouw partner en kind ook in de gezamenlijke auto of juist in een eigen auto? Als de auto met pech komt stil te staan, is het fijn als ook zij pechhulp krijgen.