ANWB podcast Verborgen Verhalen

Ontdek de mysteries van Nederland

Wist je dat er in Nederland ooit een echte goudkoorts heeft gewoed? Of heb je ooit gehoord van een reuzenhert dat zich schuilhield in de bossen van Drenthe?

In de nieuwe ANWB-podcast Verborgen Verhalen gaan we op zoek naar de mysteries van Nederland. Bijzondere natuurverschijnselen, lokale mythes en bizarre mysteries. Verhalen uit alle uithoeken van Nederland, die vaak al eeuwen van mond-tot-mond gaan maar nog weinig bekend zijn. Zijn het fantasierijke sprookjes? Of is er werkelijk iets vreemds aan de hand met deze plekken? Zet je koptelefoon op en ga mee op ontdekkingsreis in Nederland.

Vanaf 24 augustus kun je elke twee weken naar een nieuwe aflevering van Verborgen Verhalen luisteren. In totaal verschijnen er 10 afleveringen. Luister hieronder naar de afleveringen of abonneer je (kosteloos) op de podcast via één van onderstaande podcasts platforms:

Bekijk hieronder de trailer van de podcast:


Aflevering 2: Het Solse Gat

Midden op de Veluwe bevindt zich een groot gat in de grond. Wie teruggaat in de geschiedenis ontdekt dat dit er al vele eeuwen zit. Maar wat is de verklaring van deze opmerkelijke plek in het Veluwse landschap? Klopt het verhaal dat hier ooit een kolossaal klooster stond dat op een raadselachtige manier in de bodem is verdwenen? En waarom heeft deze plek tot op de dag van vandaag zo'n grote aantrekkingskracht op allerlei mensen? Pascal gaat op onderzoek uit en dompelt zich onder in het mysterie van het Solse Gat.

Aflevering 1: het reuzenhert uit Drenthe

Mammoeten, wolharige neushoorns en... reuzenherten: ooit leefden ze allemaal op het Nederlands grondgebied. Inmiddels zijn ze al duizenden jaren uitgestorven. Tenminste, daar gaat iedereen vanuit. Het reuzenhert lijkt namelijk een uitzondering, want het enorme dier leefde nog veel langer dan zijn tijdsgenoten. En zou het niet mogelijk zijn dat hij nu nog steeds rondloopt? Pascal gaat op zoek in de bossen rond het Drentse Schoonloo.

Misschien vind je dit ook interessant:

ANWB podcast De Buitendienst
ANWB podcast Wandellust

Speciaal voor jou geselecteerd