Podcast 'Wandellust' met Twan Huys

Wandel mee door het prachtige Nederlandse landschap

In vijf afleveringen wandelt Twan Huys door het prachtige Nederlandse landschap met bekende en minder bekende Nederlanders. Hij maakt een tocht op het landgoed van Jan Terlouw in Twello, op ‘haar’ eiland Texel loopt hij met Karina Wolkers naar de Slufter en met Nobelprijs winnaar Ben Feringa wandelt hij langs de rivier de Aa in Drenthe. Singer-songwriter Tim Knol, een verwoed wandelaar, neemt Twan mee naar het beeldschone eiland De Woude voor een muzikale tocht. En Marlous Pigeaud, een lezer van Twans boek Wandellust, is ernstig ziek en wil liefst nog alle wandelingen maken uit Wandellust, als de tijd het haar toestaat.

Luister hieronder naar de afleveringen of abonneer je (kosteloos) op de podcast via één van onderstaande podcasts platforms:

Podcast: Wandellust met Jan Terlouw, Twello

Oud politicus en kinderboekenschrijver Jan Terlouw neemt Twan Huys mee voor een wandeling over zijn landgoed in Twello. Hij vertelt over zijn zorgen voor de natuur, zijn grote liefde voor zijn overleden vrouw Alexandra en zijn koe Griet die net heeft gekalfd.

Tip

Doe Twello aan op de fiets tijdens de Banddijkroute, die je ook voert langs Apeldoorn, Vaassen en Deventer. En ontdek het nabijgelegen prachtige oude Deventer. Een plaats die bekend staat als groenste stad van Europa, Hanzestad en Koekstad. Bekijk ook de ANWB fietskaart Overijssel-west en de ANWB wandelkaart Ijsseldal en Salland.

Podcast: Wandellust met Karina Wolkers

Twan Huys ontdekt de Slufter op Texel met Karina Wolkers. Een tocht waarin ze terugblikken op het leven van Jan Wolkers, zijn boeken en zijn liefde voor de eilanden Texel en Rottumerplaat.

Texel zelf ontdekken?

Bezoek de grootste lepelaarskolonie van ons land in Nationaal Park Duinen van Texel of fiets langs schapen begraasde dijken en door met heide begroeide duinen met de Dijken en Duinen route. Bekijk hier nog tien andere tips voor een lang weekend Texel. Bekijk ook de ANWB Extra reisgids Texel en de ANWB Fietskaart 5 - Texel en Vlieland.

Podcast: Wandellust met Ben Feringa

Omschrijving: Twan Huys maakt een tocht met hoogleraar natuurkunde en Nobelprijs winnaar Ben Feringa over zijn geboortegrond in Drenthe. Een wandeling langs de Drenthse Aa waarin Huys en Feringa eindeloos verdwalen in het Drenthse landschap.

Bezoek zelf de Drentsche Aa

Maak een mooie wandeling door Nationaal Park Drentsche Aa, het best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa. En geniet van de verrassende doorkijkjes, akkers, bossen, heidevelden, stuifzanden en vennen. Of fiets langs alle slingerende beekjes tijdens de Drentsche-Aa route of de Stroomdal route. Bekijk ook de ANWB wandelkaart over de Drentsche AA.

Podcast: Wandellust met Tim Knol

Twan Huys maakt een muzikale tocht met verwoed wandelaar Tim Knol. De singer-songwriter startte een wandelclub en neemt als een rattenvanger van Hamelen wandelaars op sleeptouw over het eiland De Woude.

Tip

Geniet op de fiets van zowel het mooie polderlandschap rondom De Woude als het duingebied bij Castricum tijdens de Duinwaterroute. West-friesland liever ontdekken met de auto? Rij dan eens de Koggenroute en geniet van de van levendige vergezichten over het Markermeer en IJsselmeer.

Podcast: Wandellust met Marlous Pigeaud

Twan Huys gaat op pad met Marlous Pigeaud. Marlous stuurt Twan een mooie mail naar aanleiding van zijn  boek Wandellust. Ze is ernstig ziek en wil, als de tijd het toelaat, nog alle wandelingen lopen uit Twans boek.

Tip

Bezoek het nabijgelegen ’papierdorp’ Eerbeek en geniet van de natuur in Nationaal Park Veluwezoom. Een eldorado voor wandelaars. Bekijk hier nog meer tips voor een dagje uit op de Veluwe of ontdek de rijke historie van Arnhem.

Misschien vind je dit ook interessant:

ANWB podcast De Buitendienst ANWB podcast Verborgen Verhalen

Speciaal voor jou geselecteerd