Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ongevallen voor opzittenden

De dekking ongevallen voor opzittenden is een aanvullende dekking op de bromfietsverzekering. Met deze dekking wordt een bedrag uitgekeerd aan jou of jouw nabestaanden bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeluk met de bromfiets.

Dekking voor blijvende invaliditeit of overlijden

ANWB biedt de aanvullende dekking ongevallen voor opzittenden aan. Met deze dekking wordt een bedrag uitgekeerd aan jou of jouw nabestaanden bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeluk met de bromfiets. Deze aanvullende dekking geldt voor elke opzittende van de brommer: zowel de bestuurder als diegene die achterop zit.

Verzekerde bedragen

Bij de aanvullende verzekering Ongevallen voor opzittenden wordt bij een ongeval het volgende per verzekerde uitgekeerd:

  • Bij overlijden € 3.000,-
  • Bij blijvende invaliditeit maximaal € 30.000,-

Uitkering bij blijvende invaliditeit

De uitkering die je ontvangt bij blijvende invaliditeit is een percentage van het verzekerde bedrag. De mate van invaliditeit bepaalt de hoogte van het percentage. 

Bromfietsverzekering afsluiten

Wil je een ANWB Bromfietsverzekering afsluiten met de aanvullende dekking ongevallen voor opzittenden? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.