Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dekking verhaalsrechtsbijstand

Verzekerd voor juridische hulp

Heb je een ongeluk gehad met jouw bromfiets en wil je de schade verhalen op de tegenpartij? Dit kan best lastig zijn en veel tijd in beslag nemen. Met de aanvullende dekking verhaalsrechtsbijstand helpen wij jou om de schade te verhalen. Denk hierbij aan materiële schade, zoals schade aan de kleding en bagage van de bestuurder en passagier, of aan letselschade.

Snel naar 
Wat valt onder de dekking | Welk bedrag is verzekerd

Wat valt onder de dekking?

Met de aanvullende dekking verhaalsrechtsbijstand helpen wij je met het verhalen van schade bij diegene die het ongeluk heeft veroorzaakt. Dit doen wij door deskundige juridische hulp te bieden. Was de tegenpartij aansprakelijk voor de schade? Dan wordt er met de dekking verhaalsrechtsbijstand voor gezorgd dat de schade op deze tegenpartij wordt verhaald.

Let op: heb je al ‘Wegenwacht Compleet Europa’ bij de ANWB afgesloten? Dan ben je al verzekerd voor verhaalsrechtsbijstand en hoef je deze dekking niet af te sluiten bij jouw bromfietsverzekering

Verzekerd bedrag

Als je schade hebt door een verkeersongeval, ben je met de dekking verhaalsrechtsbijstand verzekerd voor juridische hulp tot maximaal € 25.000,-. 

Let op: je moet minimaal € 250,- aan schade hebben om gebruik te kunnen maken van de dekking verhaalsrechtsbijstand. Als je een kleine aanrijding hebt gehad en voor € 100,- aan schade hebt opgelopen, dan kun je deze kosten niet verhalen op de tegenpartij.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.