Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verhaalsrechtsbijstand bromfietsverzekering

Met de aanvullende dekking verhaalsrechtsbijstand helpt ANWB je na een ongeluk met het verhalen van de schade bij diegene die het ongeluk heeft veroorzaakt. De schade die kan worden verhaald is materiële schade (zoals schade aan kleding en bagage van de bestuurder en passagier) en letselschade.

Schade verhalen

Heb je een ongeluk gehad met jouw bromfiets en wil je de schade verhalen op de tegenpartij? Dit kan best lastig zijn en veel tijd in beslag nemen. Met de aanvullende dekking verhaalsrechtsbijstand helpen wij jou om de schade te verhalen. Dit doen wij onder andere door deskundige juridische hulp te bieden. Is de tegenpartij aansprakelijk voor de schade? De dekking verhaalsrechtsbijstand zorgt ervoor dat de schade wordt verhaald op deze tegenpartij.

Het verzekerde bedrag

Als je schade hebt geleden door een verkeersongeval met jouw verzekerde bromfiets gelden bij de dekking verhaalsrechtsbijstand de volgende verzekerde bedragen:

  • Je moet minimaal € 250,- aan schade hebben om de Verhaalsrechtsbijstand van de bromfietsverzekering te kunnen gebruiken. Als je bijvoorbeeld een kleine aanrijding hebt gehad en de schade is € 100,- dan kun je deze kosten niet verhalen op de tegenpartij.
  • Juridische hulp is verzekerd tot maximaal € 25.000,-

Heb je al ‘Wegenwacht Compleet Europa’ bij de ANWB afgesloten? Dan ben je verzekerd voor verhaalsrechtsbijstand en hoef je deze dekking niet af te sluiten bij de bromfietsverzekering.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.