Eigen risico Bromfietsverzekering

Als je brommer wordt gestolen of als deze is beschadigd dan geldt er een eigen risico van € 125. Dit betekent dat de eerste € 125 van de schade voor je eigen rekening komen, de rest vergoeden wij.

Eigen risico ANWB

Wat is het eigen risico bij de ANWB Bromfietsverzekering?

Het eigen risico bij de ANWB Bromfietsverzekering geldt alleen voor diefstal en schade aan jouw eigen brommer. Bij schades aan anderen geldt het eigen risico niet. Bij de ANWB Bromfietsverzekering geldt het volgende eigen risico:

  • bij diefstal of totaal verlies: € 125
  • bij beschadiging: € 125

Hoe werkt het?

Als jouw scooter of brommer schade heeft of is gestolen dan geef je dit aan ons door. In het geval van diefstal stuur je de reservesleutels van jouw slot aan ons op, zodat we kunnen nagaan of je het juiste slot hebt gebruikt. Als wij alle gegevens hebben ontvangen, bepalen we welk bedrag we aan jouw uitkeren. Stel de schade is € 250 dan keren wij € 125 aan jou uit. Je moet immers de eerste € 125 zelf betalen. In het geval van beschadiging kan het ook voorkomen dat wij het bedrag rechtstreeks aan de schadehersteller vergoeden. In dat geval betaal jij het eigen risico van € 125 aan de schadehersteller.

Bereken hier je premie