Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Watersport: behoort dit tot mijn reisverzekering?

Zorgeloos genieten van sporten in of op het water

Je kunt op allerlei manieren genieten van het water. Lekker snorkelen of surfen, maar ook bijvoorbeeld zeilen of wakeboarden. Als je op vakantie veel tijd in of op het water doorbrengt vanwege een sport dan is het goed om je af te vragen of je hier wel voor verzekerd bent. Wij geven je meer informatie en tips.

Reisverzekering watersporten

Ben je benieuwd of jij (standaard) verzekerd bent voor de watersport die jij beoefent? Wij hebben voor jou een aantal veelvoorkomende watersporten op een rij gezet en geven uitleg hoe dit is geregeld bij een ANWB Reisverzekering.

Banaan achter een speedboot

Je kent het wel. Op een opblaasbare banaan zitten en voortgetrokken worden door een speedboot. De adrenaline giert door je lijf en je doel is om het zolang mogelijk vol te houden en er niet af te vallen. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje of golf. Daarom is het fijn om te weten dat als je voor deze activiteit kiest,  je met je reisverzekering standaard bent verzekerd voor onvoorziene uitgaven. Je hoeft hier geen aanvullende dekking voor af te sluiten.

Rafting

Voor de waaghalzen is raften een uitdagende bezigheid. In de zomer met een grote boot een snelstromende rivier afgaan of in de winter met een grote opblaasboot of autoband over de sneeuw afdalen. In beide gevallen geldt dat je niet standaard bent verzekerd voor onvoorziene uitgaven. 

Je kunt deze sport wel meeverzekeren met de aanvullende dekking ‘Wintersport en gevaarlijke sporten’, maar je moet er ook rekening mee houden dat je de ongevallenverzekering niet kunt meeverzekeren. Dit zelfde geldt ook voor cave-rafting: op een binnenband een onderaardse rivier volgen.

Kitesurfen

Als je met enige regelmaat op het strand komt, heb je vast wel eens een kite-surfer gezien. Op een surfboard zwevend over de golven en voortgetrokken worden door een vlieger. Het is niet een sport die je moet onderschatten en binnen een uurtje leert. Wil je gaan kite-surfen? Dit is, net als rafting, niet standaard meeverzekerd waardoor je moet kiezen voor een aanvullende dekking.

Wakeboarden

Wakeboarden, is in tegenstelling tot rafting en kite-surfen, wel standaard meeverzekerd bij je reisverzekering. Je hoeft hier dus geen aanvullende dekking voor af te sluiten. Met wakeboarden wordt je aan een lijn door een boot of kabelbaan over het water voortgetrokken.

Waterscooter

Met een waterscooter kun je aardig sjezen over het water. Ook dit is een veelvoorkomende watersport die mensen als activiteit willen doen. Heb jij dit ook op je planning staan? Let er dan op dat dit niet automatisch is meeverzekerd en je hiervoor de aanvullende dekking ‘Wintersport en gevaarlijke sporten’ voor nodig hebt. Als er dan iets gebeurd, ben je wel verzekerd voor onvoorziene uitgaven.

Wil je jouw watersport meeverzekeren?

Staat jouw watersport hierboven niet vermeld en wil je deze wel meeverzekeren? Bekijk dan ons overzicht met bijzondere sporten. Hier kun je zien wat in je basisdekking zit en wat je eventueel via een aanvullende dekking kunt verzekeren. Let op, er is ook een aantal watersporten waarvoor de ANWB Reisverzekering geen dekking biedt. Dit betekent dat je dan niet bent verzekerd tijdens het beoefenen van één van deze sporten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering

Kun jij niet genoeg krijgen van sportieve vakantie? Kies dan voor een ANWB Doorlopende Reisverzekering. Daarmee ben je het hele jaar door goed verzekerd.

Schade en diefstal voorkomen 

Met een ANWB Verzekering ben je verzekerd van goede hulp. Toch is het beter om schade of diefstal te voorkomen. Lees onze tips.

Goed verzekerd op vakantie 

Heb je vakantieplannen? Zorg dan dat je goed verzekerd op pad gaat. Hier vind je alle informatie op een rij.

Hobby en sport verzekerd 

Besteed jij je vrije tijd voor een hobby of sport? Zorg dan dat je verzekeringen op orde zijn. Bekijk onze handige informatie.

Thuis goed verzekerd 

Het is fijn om te weten dat je woning en je spullen goed zijn verzekerd. Met deze info weet je waarop je moet letten.