Naar artikel

Wat heb je aan een reisverzekering tijdens een festival?

Als je een festival hebt gepland, dan is een reisverzekering waarschijnlijk niet het eerste dat bij je opkomt. Als je die nog niet hebt, kan het toch nuttig zijn een reisverzekering af te sluiten. Wij leggen uit hoe dit precies zit.

Reisverzekering bij een meerdaags festival

Voor vakanties en uitjes in Nederland met één of meerdere overnachtingen, ben je verzekerd met een ANWB Reisverzekering. Dit geldt dus ook voor een meerdaags festival waarbij je bijvoorbeeld op een camping staat of overnacht in een hotel of appartement.

Schade aan of diefstal van je telefoon

Je smartphone is onmisbaar op een festival. Je ticket staat erop en je vindt er verloren vrienden mee terug. Als je een bagagedekking afsluit bij je reisverzekering, is je mobiele telefoon verzekerd tegen schade of diefstal. Wordt je telefoon gestolen of valt deze in een regenplas, dan valt niet gelijk het hele festival in het water.

Schade aan je tent

Sta je op de camping met een tent, dan is ook deze verzekerd met de bagagedekking. Als deze beschadigd raakt door slecht weer of een dronken mede-festivalganger, dan worden deze kosten vergoed. Bij bagage, dus bijvoorbeeld een mobiel of tent, hangt de vergoeding af van de dagwaarde.

Festival in het buitenland

Voor een festival in het buitenland kun je ook rekenen op de reisverzekering. Zo zijn je telefoon en tent ook daar verzekerd met de bagagedekking. Denk ook aan de dekking Medische kosten. Mocht je onverhoopt ziek worden, dan zijn de medische kosten die buiten je Nederlandse zorgverzekering vallen ook gedekt.

Annuleringsverzekering als je onverhoopt niet naar het festival kunt

Slecht weer is helaas geen goede reden om een festival af te zeggen. Toch kan er iets onverwachts gebeuren, waardoor je niet meer kunt gaan. Denk aan redenen als een verhuizing, een nieuwe baan of ziekte. In dit geval is je festivalkaartje met een Doorlopende Annuleringsverzekering verzekerd. Dit geldt ook voor eendaagse festivals.

Reisverzekering afsluiten

Sluit eenvoudig een ANWB Reis- en/of Annuleringsverzekering af en ga goed verzekerd naar je festival. Zo kun je zorgeloos genieten van een mooi feestje. Benieuwd naar meer informatie over de dekking en vergoedingen?

Lees verder over de ANWB Reis- en Annuleringsverzekering

Schade en diefstal voorkomen

Schade en diefstal voorkomen

Met een ANWB Verzekering ben je verzekerd van goede hulp. Toch is het beter om schade of diefstal te voorkomen. Lees onze tips.
Goed verzekerd op vakantie

Goed verzekerd op vakantie

Heb je vakantieplannen? Zorg dan dat je goed verzekerd op pad gaat. Hier vind je alle informatie op een rij.
Hobby en sport verzekerd

Hobby en sport verzekerd

Besteed jij je vrije tijd voor een hobby of sport? Zorg dan dat je verzekeringen op orde zijn. Bekijk onze handige informatie.
Thuis goed verzekerd

Thuis goed verzekerd

Het is fijn om te weten dat je woning en je spullen goed zijn verzekerd. Met deze info weet je waarop je moet letten.