Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reisverzekering voor vakanties in Nederland: wel of niet nuttig?

Ga je in eigen land op vakantie, vergeet dan niet dat een reisverzekering in Nederland ook handig is. Of je nu een korte trip of langere vakantie plant. Als je minimaal één overnachting boekt, kun je al een reisverzekering afsluiten.

Waarom een reisverzekering binnen Nederland

Een reisverzekering voor het buitenland is voor velen logisch. Bij een vakantie in Nederland wordt hier niet meteen aan gedacht. Er zijn een aantal redenen waarom het toch slim is een reisverzekering af te sluiten.

1. Schade aan de accommodatie standaard verzekerd

Huur jij bijvoorbeeld een stacaravan of vakantiehuisje? Dan is schade aan het gehuurde vakantieverblijf of de spullen die erin staan standaard verzekerd. Ook bij verlies van de sleutel van de accommodatie krijg je kosten vergoed.

2. Standaard vergoeding bij onverwachte extra vervoers- en verblijfskosten

Stel, je woont in Groningen en gaat een lang weekend met de auto naar Limburg. Op de laatste dag gaat je auto kapot en moet deze ter plekke gerepareerd worden waardoor je een nacht langer moet blijven. Dan zijn deze onverwachte kosten voor overnachting standaard verzekerd.

3. Aanvullend een bagagedekking voor je spullen

Kies je voor de aanvullende dekking bagage, dan zijn je spullen tijdens een vakantie in eigen land ook verzekerd. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om je kleding of sieraden, maar ook je mobiel en fiets zijn verzekerd.

4. Dekking medische kosten vergoedt eigen risico van je zorgverzekering

Je eigen zorgverzekering vergoedt zorgkosten in Nederland. Toch biedt een ANWB Reisverzekering mét de dekking medische kosten een voordeel. We vergoeden namelijk het wettelijk verplichte eigen risico van je zorgverzekering. In 2022 is de maximale vergoeding € 385,-.

5. Dekking voor annuleringskosten

Met de annuleringsverzekering ben je ook in Nederland verzekerd voor de kosten van het annuleren van de reis of van een dagvergoeding bij het tussentijds beëindigen van de vakantie. Ook je concert- en theaterkaartjes zijn verzekerd.

Een dagje op stap is niet verzekerd

Ga je een dagje op stap, bijvoorbeeld naar de Efteling, de dierentuin of een museum? Let dan op dat dit niet is verzekerd op je reisverzekering. Er is immers geen sprake van een overnachting.

Reisverzekering afsluiten

Je kunt bij de ANWB kiezen voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Welke het beste bij jou past hangt onder andere af van het aantal dagen en aantal personen. Check direct welke reisverzekering bij jou past.

Schade en diefstal voorkomen 

Met een ANWB Verzekering ben je verzekerd van goede hulp. Toch is het beter om schade of diefstal te voorkomen. Lees onze tips.

Goed verzekerd op vakantie 

Heb je vakantieplannen? Zorg dan dat je goed verzekerd op pad gaat. Hier vind je alle informatie op een rij.

Hobby en sport verzekerd 

Besteed jij je vrije tijd voor een hobby of sport? Zorg dan dat je verzekeringen op orde zijn. Bekijk onze handige informatie.

Thuis goed verzekerd 

Het is fijn om te weten dat je woning en je spullen goed zijn verzekerd. Met deze info weet je waarop je moet letten.