Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

WA + diefstal (beperkt casco)

Verzeker je bromfiets ook tegen diefstal, brand of hagel

Met de WA + Diefstal dekking ben je verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt, maar ook voor bepaalde schades aan jouw eigen bromfiets. Lees meer over deze dekking.

Snel naar 
Wat valt onder de dekking | Voorwaarden bij diefstal | Vergoeding

Wat valt onder de dekking diefstal?

Met de diefstaldekking ben je verzekerd voor schade aan jouw bromfiets die plotseling en onvoorzien ontstaat door (poging tot) diefstal, verduistering of joy-riding. Ook schade door brand, storm, hagel en natuurgeweld valt onder de dekking. En je bent verzekerd als de ruit van de bromfiets barst of breekt door rondvliegend materiaal of tijdens transport door een transportonderneming.

Niet verzekerd

Niet verzekerd is schade door onvoldoende zorg, onvoldoende onderhoud, herstelkosten door slijtage, gebreken en ruitschade door slippen, botsen of krassen door vuil. Ook schade aan verboden of eerder gestolen accessoires of aan bromfietsen die zich meer dan 6 maanden buiten Nederland bevinden wordt niet vergoed.

Voorwaarden bij diefstal

Bij diefstalschade moet jouw bromfiets op slot staan en voorzien zijn van een ART-slot categorie 3 of hoger. Bij diefstal moet je de sleutels van het slot opsturen, waarbij minimaal 1 sleutel gebruikssporen moet vertonen. Het slot moet ook daadwerkelijk zijn gebruikt. Bij onvoldoende zorg krijg je diefstalschade niet vergoed. Hiervan is bijvoorbeeld sprake als je de sleutels niet bij je houdt, niet opbergt in een kluisje, locker of in bewaring geeft bij de receptie.

Vergoeding ANWB Bromfietsverzekering

Bij totaal verlies of diefstal van de bromfiets wordt de aanschafwaarde vergoed als de bromfiets nog geen 12 maanden oud is en je de eerste eigenaar bent volgens het kentekenbewijs. Als de bromfiets ouder is dan 12 maanden wordt het verzekerd bedrag uitgekeerd. Dit wordt vanaf de 13e maand elke maand 1,8% lager, maar nooit lager dan de dagwaarde. Als je niet de eerste eigenaar bent, dan wordt de dagwaarde vergoed.

Als er sprake is van schade – anders dan totaal verlies of diefstal – dan worden de reparatiekosten vergoed, op basis van de nota. Als je de schade niet laat repareren dan ontvang je 50% van de getaxeerde reparatiekosten met aftrek van 50% van het eigen risico. Lees meer over het eigen risico bij de bromfietsverzekering.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.