Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB Bromfietsverzekering

  • Complete dekking
  • 1e jaar aankoopbedrag terug bij diefstal of total loss
  • Direct 40% no-claimkorting
Bereken je premie 

Overzicht dekkingen bromfietsverzekering

Welke dekkingen passen bij jou?

Sluit je een bromfietsverzekering af? Ga voor nog meer zekerheid en sluit één of meer aanvullende dekkingen af. Zo ga je altijd goed verzekerd de weg op. Maar hoe weet je welke dekking het beste bij jou past? Wij helpen je graag op weg met dit overzicht van basisdekkingen en aanvullende dekkingen.

Basisdekkingen

WA dekking 
Een WA dekking (Wettelijke Aansprakelijkheid) vergoedt de schade die jij met jouw bromfiets bij een ander veroorzaakt. Een WA dekking is wettelijk verplicht als je in Nederland op een bromfiets rijdt.
WA + diefstal (beperkt casco) 
Met een WA + diefstaldekking ben je verzekerd voor schade aan anderen, maar ook bijvoorbeeld voor schade aan jouw bromfiets door diefstal, brand of hagel.
WA + diefstal en aanrijding (volledig casco) 
Met deze dekking ben je niet alleen verzekerd voor schade aan anderen, maar ook voor schade die ontstaat buiten jouw schuld om. Dit is de meest complete dekking voor jouw bromfietsverzekering.

Aanvullende dekkingen

Aanschafwaardegarantie 
Met deze dekking heb je het 1e jaar recht op aanschafwaardegarantie (als het een nieuwe bromfiets is en je de eerste eigenaar bent) en krijg je de aanschafwaarde van jouw bromfiets terug.
Ongevallen voor opzittenden 
Met deze aanvullende dekking hebben jij of je nabestaanden recht op een uitkering in het geval van blijvende invaliditeit of overlijden na een ongeval met de bromfiets of scooter. Lees meer over deze dekking.
Verhaalsrechtsbijstand 
Met de aanvullende dekking verhaalsrechtsbijstand helpen wij je na een ongeluk met juridische hulp. Zo kan jij de schade verhalen op diegene die het ongeluk heeft veroorzaakt.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.