Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB Bromfietsverzekering

  • Complete dekking
  • 1e jaar aankoopbedrag terug bij diefstal of total loss
  • Direct 55% no-claimkorting
Bereken je premie 

Overzicht dekkingen bromfietsverzekering

Welke bromfietsverzekering past bij jou?

Sluit je een bromfietsverzekering af? Ga voor nog meer zekerheid en sluit één of meer aanvullende dekkingen af. Zo ga je altijd goed verzekerd de weg op. Maar hoe weet je welke dekking het beste bij jou past? Wij helpen je graag op weg met dit overzicht van basisdekkingen en aanvullende dekkingen.

WA dekking 
Een WA dekking (Wettelijke Aansprakelijkheid) is een dekking die wettelijk verplicht is als je op een bromfiets rijdt in Nederland. Deze dekking vergoedt de schade die jij met jouw bromfiets bij een ander veroorzaakt.
Diefstal (beperkt casco) dekking 
Met de diefstaldekking (beperkt casco) ben je goed verzekerd voor schade aan je bromfiets die plotseling en onvoorzien ontstaat door (poging tot) diefstal of verduistering en joy-riding.
Diefstal en aanrijding (volledig casco) dekking 
Met de dekking diefstal en aanrijding wordt ook wel een volledig casco dekking genoemd. Deze dekking dekt niet alleen schade aan anderen. Ook schade die ontstaat buiten jouw schuld om is gedekt.

Aanvullende dekkingen

Aanschafwaardegarantie 
Kies je voor de aanschafwaardedekking? Dan heb je het 1e jaar recht op de aanschafwaardegarantie (als het een nieuwe bromfiets is en je de eerste eigenaar bent) en krijg je de aanschafwaarde van jouw bromfiets terug.
Ongevallen voor opzittenden 
De dekking ongevallen voor opzittenden is een aanvullende dekking op de bromfietsverzekering. Met deze dekking wordt een bedrag uitgekeerd aan jou of jouw nabestaanden bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeluk met de bromfiets.
Verhaalsrechtsbijstand bromfietsverzekering 
Met de aanvullend dekking verhaalsrechtsbijstand helpt de ANWB je na een ongeluk met het verhalen van de schade bij diegene die het ongeluk heeft veroorzaakt. Dit gaat om materiële- en letselschade.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.