Bromfietsverzekering
Leden 5%korting

Bromfietsverzekering

 • ANWB Pechhulp mogelijk
 • Gratis 1 jaar aanschafwaardegarantie
 • Neem je schadevrije jaren mee
Bereken je premie

Bromfietsverzekering

Je bromfiets of brommer goed en voordelig verzekerd

Denk je na over de aanschaf van een bromfiets? Of heb je een andere brommer op het oog? Je nieuwe brommerverzekering sluit je snel en eenvoudig af bij ANWB. Nieuwe of gebruikte bromfietsen: met de ANWB Bromfietsverzekering ga je altijd goed en voordelig verzekerd de weg op.

Kies de dekking die bij je past

Bij de ANWB kan je jouw bromfiets verzekeren en kiezen uit vier verschillende basisdekkingen. Zodra de brommer op jouw naam staat ben je wettelijk verplicht om deze te verzekeren voor schades die je aan anderen toebrengt. Dit heet de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekering. Daarnaast heeft ANWB de dekking Diefstal bromfiets en de dekking Aanrijding.

Ben je op zoek naar meer zekerheid? Je kan je brommerverzekering compleet maken met aanvullende dekkingen, naast bovenstaande basisdekkingen. Dit kan door je te verzekeren voor verhaalsrechtsbijstand, ongevallen voor opzittenden of aanschafwaardegarantie.

Online je bromfietsverzekering afsluiten binnen 5 minuten

Wil je de ANWB Bromfietsverzekering afsluiten? Dat kan online heel gemakkelijk in een paar eenvoudige stappen, de bevestiging zit direct in je mail. Vanaf dat moment kan je rekenen op de uitstekende service van de ANWB. Toch nog annuleren? Je hebt na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd.

Bereken je premie

 

Basisdekking Bromfietsverzekering

WA

 • Schade aan anderen

WA + Diefstal

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Aanschafwaardegarantie 1 jaar

WA + Diefstal + Aanrijding

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Schade door aanrijding
 • Aanschafwaardegarantie 1 jaar

Aanvullende dekkingen

De ANWB Bromfietsverzekering heeft standaard een zeer gunstige aanschafwaardegarantie voor nieuwe brommers en scooters. Bij diefstal en totaal verlies in het eerste levensjaar van je bromfiets, wordt je aankoopbedrag volledig vergoed.

Met de aanvullende drie jaar aanschafwaardegarantie ben je maar liefst drie jaar verzekerd van je aankoopbedrag!

Je wilt er niet aan denken, maar je kan blijvend invalide raken of overlijden als gevolg van een ongeval met je bromfiets. Met de unieke dekking Ongevallen voor Opzittenden keert ANWB uit aan jou of jouw nabestaanden.

Wij vergoeden de geleden schade tot maximaal € 30.000,-.

Het kan hierbij gaan om vergoedingen van medische behandeling (kosten die niet worden uitgekeerd door uw zorgverzekering), verlies van inkomen of kosten van aanpassingen bij invaliditeit. Bij overlijden ontvangen je nabestaanden € 3.000,-.

 

Korting

Bij bromfietsverzekering kan je no-claim korting oplopen tot maar liefst 75%. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe hoger je korting op bromfietsverzekering.

 

Als lid van de ANWB krijgt je direct 5% korting op bromfietsverzekering. Ben je nog geen lid? Je kan tijdens het afsluiten van de bromfietsverzekering direct lid worden. De kosten van het lidmaatschap heb je al snel terugverdiend.

 

 

Is je bromfiets of scooter voorzien van GPS-beveiliging dmv een 'Track en Trace' systeem? Dan profiteer je van 10% extra korting op de premie van de ANWB Bromfiets- en Scooterverzekering! Meer over de Track en Trace korting!

Top 5 veelgestelde vragen bromfietsverzekering

Dat hangt ervan af hoe oud uw zoon/dochter is. Is uw zoon/dochter jonger dan 25? Dan moet u hem of haar altijd opgeven als hoofdbestuurder. Ook als hij/zij slechts incidenteel op uw bromfiets rijdt. Is uw zoon/dochter ouder dan 25, dan hangt het er vanaf wie het meeste op de bromfiets rijdt. Rijdt u zelf het meeste op de bromfiets? Dan vult u uw eigen gegevens in bij hoofdbestuurder. Rijdt uw zoon/dochter het meest op de bromfiets? Dan geeft u hem/haar op als hoofdbestuurder. Let op: heeft u uw zoon/dochter jonger dan 25 jaar niet opgegeven als hoofdbestuurder? Dan kan het grote gevolgen hebben bij schade. Wij kunnen er dan voor de kiezen om de schade niet of slechts gedeeltelijk te vergoeden als deze is veroorzaakt door de jonge bestuurder. Bekijk hier de voorwaarden.

Om diefstalschade vergoed te krijgen moet uw bromfiets op slot staan met een ART categorie 3 of hoger slot. Bij diefstal vragen wij u ook om de sleutels van het slot op te sturen, waarbij 1 sleutel gebruikssporen moet vertonen. Verder verwachten wij van u dat u zorgvuldig met uw spullen omgaat. Lees meer over de dekking diefstal.

 

Schadevrije jaren van bromfietsverzekering zijn na beëindiging van de verzekering 36 maanden geldig.

 

ja, uw helm is tot een maximum van 350 euro verzekerd.

Een groene kaart sturen wij onze verzekerden niet meer standaard toe, vanwege aangepaste wet- en regelgeving.

Groene kaart niet meer verplicht, m.u.v. België
Een groene kaart is voor uw bromfiets niet meer verplicht in de EU, Kroatië, Liechtenstein, IJsland, Noorwegen, Andorra en Zwitserland. U krijgt om deze reden dan ook niet standaard meer een groene kaart opgestuurd. België vormt een uitzondering, daar is de groene kaart nog wel verplicht.

Toch een groene kaart aanvragen?
Wilt u toch een groene kaart ontvangen, bijvoorbeeld omdat u naar Belgie wilt rijden? Neem dan contact met ons op via 088 - 269 2222.  
U ontvangt dan alsnog een groene kaart voor uw bromfiets van ons.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service

Vragen?

Bel  088 - 269 2222 

Schade?

Voorwaarden

Download hier de voorwaarden van de ANWB Scooterverzekering