Bromfietsverzekering
10% korting

Bromfietsverzekering

 • ANWB Pechhulp mogelijk
 • Gratis 1 jaar aanschafwaardegarantie
 • Neem je schadevrije jaren mee
Bereken je premie

Bromfietsverzekering

Tot 1 juli een jaar lang tot 10% korting

Met de ANWB Bromfietsverzekering is je nieuwe of tweedehands brommer altijd goed verzekerd. Een nieuwe bromfietsverzekering afsluiten? Dat kan snel en eenvoudig bij ANWB. Zo ga je altijd goed en voordelig verzekerd de weg op.

Nú 12 maanden lang 10% korting

Een jaar lang extra korting? Als je vóór 1 juli 2017 je ANWB Bromfietsverzekering afsluit ontvang je een jaar lang 10% extra korting. Daarnaast krijgen leden van ANWB 5% extra ledenkorting. Nog geen ANWB lid? Ook dan ontvang je korting. Het eerste jaar lidmaatschap krijg je cadeau waardoor je direct profiteert van 5% korting voor leden. Bekijk de actievoorwaarden.

Welke dekking past bij jouw bromfietsverzekering?

De basisdekking is standaard erg goed. Maar een bromfietsverzekering afsluiten met aanvullende dekkingen is ook verstandig. Zo kun je bij de ANWB  kiezen voor aanschafwaardegarantie, ongevallen voor opzittenden en verhaalsrechtsbijstand.

Snel online je bromfietsverzekering afsluiten

Direct verzekerd van een goede verzekering? Afsluiten kan snel en eenvoudig online. Je ontvangt de bevestiging van je verzekering meteen in je mail. Heb je je bedacht? Geen zorgen, je krijgt na het afsluiten van je verzekering 2 weken bedenktijd.

Bereken je premie

Basisdekking Bromfietsverzekering

WA

 • Schade aan anderen

WA + Diefstal

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Aanschafwaardegarantie 1 jaar

WA + Diefstal + Aanrijding

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Schade door aanrijding
 • Aanschafwaardegarantie 1 jaar

Aanvullende dekkingen

Aanschafwaardegarantie

Met aanschafwaardegarantie is je nieuwe bromfiets goed verzekerd bij diefstal of totaal verlies. In het eerste levensjaar van je bromfiets, wordt je volledige aankoopbedrag vergoed. Deze aanschafwaardegarantie van de ANWB Bromfietsverzekering kun je aanvullend tot drie jaar na aankoop verlengen.

 

Ongevallen voor Opzittenden

Het is geen prettig idee, maar het kan gebeuren dat je blijvend invalide raakt of overlijdt als gevolg van een ongeval met je bromfiets.  De Ongevallen voor Opzittenden dekking keert ANWB vergoedingen uit aan jou of aan je nabestaanden.

Wat voor vergoeding kun je hierbij verwachten? Denk bijvoorbeeld aan verlies van inkomen, kosten van aanpassingen bij invaliditeit of vergoeding van medische behandeling die niet wordt uitgekeerd door je zorgverzekering. De maximale vergoeding hierbij is  € 30.000,-. Bij overlijden ontvangen je nabestaanden € 3.000,-.

Korting

Tot wel 75% no-claim korting

Rij jij schadevrij? Met de ANWB Bromfietsverzekering kan je no-claimkorting oplopen tot wel 75%. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger je korting.

Bekijk je korting

Korting voor ANWB leden 5%

ANWB leden ontvangen 5% korting bij het afsluiten van een bromfietsverzekering. Maar ook als je nog geen lid bent kun je deze korting ontvangen. Tijdens het afsluiten van je Bromfietsverzekering kun je direct lid worden. De kosten van je lidmaatschap heb je al snel terugverdiend.

Extra korting met GPS-beveiliging

Heeft jouw bromfiets een 'Track en Trace' systeem? Bromfietsen met deze GPS beveiliging ontvangen extra 10% korting op de premie van de ANWB Bromfietsverzekering.

Meer over de Track en Trace korting!

Top 5 veelgestelde vragen bromfietsverzekering

Dat hangt ervan af hoe oud je zoon of dochter is. Is je zoon/dochter jonger dan 25? Dan moet je hem of haar altijd opgeven als hoofdbestuurder. Ook als hij/zij slechts incidenteel op je bromfiets rijdt. Is je zoon/dochter ouder dan 25, dan hangt het er vanaf wie het meeste op de bromfiets rijdt. Rijd je zelf het meeste op de bromfiets? Dan vul je jouw eigen gegevens in bij hoofdbestuurder. Rijd je zoon/dochter het meest op de bromfiets? Dan geef je hem/haar op als hoofdbestuurder. Let op: heb je jouw zoon/dochter jonger dan 25 jaar niet opgegeven als hoofdbestuurder? Dan kan het grote gevolgen hebben bij schade. Wij kunnen er dan voor de kiezen om de schade niet of slechts gedeeltelijk te vergoeden als deze is veroorzaakt door de jonge bestuurder. Bekijk hier de voorwaarden.

Om diefstalschade vergoed te krijgen moet je bromfiets op slot staan met een ART categorie 3 of hoger slot. Bij diefstal vragen wij je ook om de sleutels van het slot op te sturen, waarbij 1 sleutel gebruikssporen moet vertonen. Verder verwachten wij van je dat je zorgvuldig met jouw spullen omgaat. Lees meer over de dekking diefstal.

 

Schadevrije jaren van bromfietsverzekering zijn na beëindiging van de verzekering 36 maanden geldig.

Meer over no-claim korting

Een groene kaart sturen wij onze verzekerden niet meer standaard toe, vanwege aangepaste wet- en regelgeving.

Groene kaart niet meer verplicht, m.u.v. België
Een groene kaart is voor je bromfiets niet meer verplicht in de EU, Kroatië, Liechtenstein, IJsland, Noorwegen, Andorra en Zwitserland. Je krijgt om deze reden dan ook niet standaard meer een groene kaart opgestuurd. België vormt een uitzondering, daar is de groene kaart nog wel verplicht.

Toch een groene kaart aanvragen?
Wil je toch een groene kaart ontvangen, bijvoorbeeld omdat je naar Belgie wilt rijden? Neem dan contact met ons op via 088 - 269 2222.  
Je ontvangt dan alsnog een groene kaart voor je bromfiets van ons.

Het eigen risico bij de ANWB Bromfietsverzekering geldt alleen voor diefstal en schade aan jouw eigen brommer. Bij schades aan anderen geldt het eigen risico niet. Bij de ANWB Bromfietsverzekering geldt het volgende eigen risico:

 • bij diefstal of totaal verlies: € 125
 • bij beschadiging: € 125

Meer over het eigen riscio.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service