Bromfietsverzekering
10%korting

Bromfietsverzekering

 • ANWB Pechhulp mogelijk
 • Gratis 1 jaar aanschafwaardegarantie
 • Neem je schadevrije jaren mee
Bereken je premie

Bromfietsverzekering

Je brommer of bromfiets goed verzekerd. Nú met 10% korting

Met de ANWB Bromfietsverzekering is je nieuwe of tweedehands bromfiets altijd goed verzekerd. Je nieuwe bromfietsverzekering sluit je snel en eenvoudig af bij ANWB. Zo ga je altijd goed en voordelig verzekerd de weg op.

Nú een jaar lang 10% korting

Sluit vóór 30 juni 2017 een ANWB Bromfietsverzekering af en ontvang een jaar lang 10% extra korting. Als je lid bent van de ANWB krijg je bovendien 5% ledenkorting. Ben je nog geen ANWB-lid? Dan krijg je het ANWB basis lidmaatschap het eerste jaar cadeau en profiteer je gelijk van 5% extra korting voor leden. Bekijk de actievoorwaarden.

Kies de dekking die bij je past

Naast de uitgebreide basisdekkingen kan je je bromfiets verzekering compleet maken met aanvullende dekkingen. Ben je op zoek naar meer zekerheid? Dit kan door je te verzekeren voor verhaalsrechtsbijstand, ongevallen voor opzittenden of aanschafwaardegarantie.

Je bromfietsverzekering afsluiten binnen 5 minuten

Afsluiten kan online snel en gemakkelijk, de bevestiging zit direct in jouw mail. Je hebt na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd. Door gebruik te maken van de gratis overstapservice zeg je direct ook je oude verzekering op.

Bereken je premie

Basisdekking Bromfietsverzekering

WA

 • Schade aan anderen

WA + Diefstal

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Aanschafwaardegarantie 1 jaar

WA + Diefstal + Aanrijding

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Schade door aanrijding
 • Aanschafwaardegarantie 1 jaar

Aanvullende dekkingen

De ANWB Bromfietsverzekering heeft standaard een zeer gunstige aanschafwaardegarantie voor nieuwe brommers en scooters. Bij diefstal en totaal verlies in het eerste levensjaar van je bromfiets, wordt je aankoopbedrag volledig vergoed.

Met de aanvullende drie jaar aanschafwaardegarantie ben je maar liefst drie jaar verzekerd van je aankoopbedrag!

Je wilt er niet aan denken, maar je kan blijvend invalide raken of overlijden als gevolg van een ongeval met je bromfiets. Met de unieke dekking Ongevallen voor Opzittenden keert ANWB uit aan jou of jouw nabestaanden.

Wij vergoeden de geleden schade tot maximaal € 30.000,-.

Het kan hierbij gaan om vergoedingen van medische behandeling (kosten die niet worden uitgekeerd door uw zorgverzekering), verlies van inkomen of kosten van aanpassingen bij invaliditeit. Bij overlijden ontvangen je nabestaanden € 3.000,-.

 

Korting

Bij bromfietsverzekering kan je no-claim korting oplopen tot maar liefst 75%. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe hoger je korting op bromfietsverzekering.

 

Als lid van de ANWB krijgt je direct 5% korting op bromfietsverzekering. Ben je nog geen lid? Je kan tijdens het afsluiten van de bromfietsverzekering direct lid worden. De kosten van het lidmaatschap heb je al snel terugverdiend.

 

 

Is je bromfiets of scooter voorzien van GPS-beveiliging dmv een 'Track en Trace' systeem? Dan profiteer je van 10% extra korting op de premie van de ANWB Bromfiets- en Scooterverzekering! Meer over de Track en Trace korting!

Top 5 veelgestelde vragen bromfietsverzekering

Dat hangt ervan af hoe oud uw zoon/dochter is. Is uw zoon/dochter jonger dan 25? Dan moet u hem of haar altijd opgeven als hoofdbestuurder. Ook als hij/zij slechts incidenteel op uw bromfiets rijdt. Is uw zoon/dochter ouder dan 25, dan hangt het er vanaf wie het meeste op de bromfiets rijdt. Rijdt u zelf het meeste op de bromfiets? Dan vult u uw eigen gegevens in bij hoofdbestuurder. Rijdt uw zoon/dochter het meest op de bromfiets? Dan geeft u hem/haar op als hoofdbestuurder. Let op: heeft u uw zoon/dochter jonger dan 25 jaar niet opgegeven als hoofdbestuurder? Dan kan het grote gevolgen hebben bij schade. Wij kunnen er dan voor de kiezen om de schade niet of slechts gedeeltelijk te vergoeden als deze is veroorzaakt door de jonge bestuurder. Bekijk hier de voorwaarden.

Om diefstalschade vergoed te krijgen moet uw bromfiets op slot staan met een ART categorie 3 of hoger slot. Bij diefstal vragen wij u ook om de sleutels van het slot op te sturen, waarbij 1 sleutel gebruikssporen moet vertonen. Verder verwachten wij van u dat u zorgvuldig met uw spullen omgaat. Lees meer over de dekking diefstal.

 

Schadevrije jaren van bromfietsverzekering zijn na beëindiging van de verzekering 36 maanden geldig.

 

ja, uw helm is tot een maximum van 350 euro verzekerd.

Een groene kaart sturen wij onze verzekerden niet meer standaard toe, vanwege aangepaste wet- en regelgeving.

Groene kaart niet meer verplicht, m.u.v. België
Een groene kaart is voor uw bromfiets niet meer verplicht in de EU, Kroatië, Liechtenstein, IJsland, Noorwegen, Andorra en Zwitserland. U krijgt om deze reden dan ook niet standaard meer een groene kaart opgestuurd. België vormt een uitzondering, daar is de groene kaart nog wel verplicht.

Toch een groene kaart aanvragen?
Wilt u toch een groene kaart ontvangen, bijvoorbeeld omdat u naar Belgie wilt rijden? Neem dan contact met ons op via 088 - 269 2222.  
U ontvangt dan alsnog een groene kaart voor uw bromfiets van ons.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service

Vragen?

Bel  088 - 269 2222 

Schade?

Voorwaarden

Download hier de voorwaarden van de ANWB Scooterverzekering