Bromfietsverzekering
Leden 5% korting

Bromfietsverzekering

 • ANWB Pechhulp mogelijk
 • Gratis 1 jaar aanschafwaardegarantie
 • Neem je schadevrije jaren mee
Bereken je premie

Bromfietsverzekering

Uitgebreide dekking, scherpe premie

De ANWB bromfietsverzekering biedt een uitgebreide dekking tegen een lage premie. Van WA tot all-risk, voor nieuwe én tweedehands bromfietsen: je profiteert altijd van de uitstekende service van de ANWB.

Kies je dekking

Je kunt kiezen uit verschillende basisdekkingen, hiermee ben je voordelig en goed verzekerd. Op zoek naar meer zekerheid? Dan zijn er verschillende aanvullende dekkingen om de verzekering compleet te maken. Zo kun je kleding en helm meeverzekeren tot €350,-

ANWB-leden ontvangen 5% korting op de premie. Is je bromfiets voorzien van een track-and-trace (GPS) systeem? Dan profiteer je van 10% extra korting.

Eenvoudig afsluiten

Afsluiten kan snel en gemakkelijk, je krijgt direct een bevestiging per mail. Met de gratis overstapservice zeg je eenvoudig je oude verzekering op. Bovendien heb je na afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd.

 

Kies je verzekering

WA

 • Schade aan anderen

WA + Diefstal

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Aanschafwaardegarantie 1 jaar

WA + Diefstal + Aanrijding

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Aanschafwaardegarantie 1 jaar
 • Schade door aanrijding

Aanvullende dekkingen

Aanschafwaardegarantie

Met aanschafwaarde is je nieuwe bromfiets goed verzekerd bij diefstal of totaal verlies. In het eerste levensjaar van je bromfiets, wordt je volledige aankoopbedrag vergoed. De vergoeding is maximaal de vermelde cataloguswaarde plus de meeverzekerde accessoires, zie hiervoor je polisblad. Deze aanschafwaarde kun je aanvullend tot drie jaar na aankoop verlengen.

Ongevallen voor Opzittenden

Het is geen prettig idee, maar het kan gebeuren dat je blijvend invalide raakt of overlijdt als gevolg van een ongeval met je bromfiets. Bij de Ongevallen voor Opzittenden-dekking keert ANWB vergoedingen uit aan jou of aan je nabestaanden.

Wat voor vergoeding kun je hierbij verwachten? Denk bijvoorbeeld aan verlies van inkomen, kosten van aanpassingen bij invaliditeit of vergoeding van medische behandeling die niet wordt uitgekeerd door je zorgverzekering. De maximale vergoeding hierbij is € 30.000,-. Bij overlijden ontvangen je nabestaanden € 3.000,-.

Korting

Tot wel 75% no-claim korting

Rij jij schadevrij? Je no-claimkorting kan oplopen tot wel 75%. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger je korting.

Bekijk je korting

Korting voor ANWB leden 5%

ANWB leden ontvangen 5% korting bij het afsluiten van een verzekering. Maar ook als je nog geen lid bent kun je deze korting ontvangen. Tijdens het afsluiten van je verzekering kun je direct lid worden. De kosten van je lidmaatschap heb je al snel terugverdiend.

Extra korting met GPS-beveiliging

Is jouw bromfiets of scooter voorzien van een goedgekeurd Track en Trace systeem van Scootsecure? Bromfietsen die deze GPS beveiliging hebben, profiteren van 10% extra korting op de diefstaldekking.

Meer over de Track en Trace korting

Top 5 veelgestelde vragen

Dat hangt ervan af hoe oud je zoon of dochter is. Is je zoon/dochter jonger dan 25? Dan moet je hem of haar altijd opgeven als hoofdbestuurder. Ook als hij/zij slechts incidenteel op je bromfiets rijdt. Is je zoon/dochter ouder dan 25, dan hangt het er vanaf wie het meeste op de bromfiets rijdt. Rijd je zelf het meeste op de bromfiets? Dan vul je jouw eigen gegevens in bij hoofdbestuurder. Rijd je zoon/dochter het meest op de bromfiets? Dan geef je hem/haar op als hoofdbestuurder. Let op: heb je jouw zoon/dochter jonger dan 25 jaar niet opgegeven als hoofdbestuurder? Dan kan het grote gevolgen hebben bij schade. Wij kunnen er dan voor de kiezen om de schade niet of slechts gedeeltelijk te vergoeden als deze is veroorzaakt door de jonge bestuurder. Bekijk hier de voorwaarden.

Om diefstalschade vergoed te krijgen moet je bromfiets op slot staan met een ART categorie 3 of hoger slot. Bij diefstal vragen wij je ook om de sleutels van het slot op te sturen, waarbij 1 sleutel gebruikssporen moet vertonen. Verder verwachten wij van je dat je zorgvuldig met jouw spullen omgaat. Lees meer over de dekking diefstal.

Schadevrije jaren zijn na beëindiging van de verzekering 36 maanden geldig.

Meer over no-claim korting

Een groene kaart sturen wij onze verzekerden niet meer standaard toe, vanwege aangepaste wet- en regelgeving.

Groene kaart niet meer verplicht
Een groene kaart is voor je bromfiets niet meer verplicht in de EU, Kroatië, Liechtenstein, IJsland, Noorwegen, Andorra en Zwitserland. Je krijgt om deze reden dan ook niet standaard meer een groene kaart opgestuurd. Je moet wel kunnen bewijzen dat je verzekerd bent, bijvoorbeeld door een kopie van de groene kaart of een digitale groene kaart.

Toch een groene kaart aanvragen?
Wil je toch een groene kaart ontvangen? Neem dan contact met ons op via 088 - 269 2222. Je ontvangt dan alsnog een groene kaart voor je bromfiets van ons.

Het eigen risico geldt alleen voor diefstal en schade aan jouw eigen brommer. Bij schades aan anderen geldt het eigen risico niet. Bij de ANWB geldt het volgende eigen risico:

 • bij diefstal of totaal verlies: € 125
 • bij beschadiging: € 125

Meer over het eigen riscio.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service