Bromfietsverzekering
Leden 5% korting

Bromfietsverzekering

 • Direct 55% no-claim korting
 • Gratis 1 jaar aanschafwaardegarantie
 • Complete dekking
Bereken je premie

Bromfietsverzekering

Goed verzekerd op weg

Denk je na over de aanschaf van een bromfiets? Of heb je een andere brommer op het oog? Je bromfiets goed verzekeren doe je bij de ANWB. Of je nu een nieuwe of tweedehands bromfiets hebt, met de ANWB Bromfietsverzekering ga je altijd veilig de weg op.

Je bromfiets verzekeren

Met de ANWB Bromfietsverzekering is je bromfiets goed verzekerd voor diefstal en schade. Een WA-dekking is verplicht als je op een brommer rijdt. Hiermee ben je verzekerd voor de schade die je bij anderen veroorzaakt. 

Bij de dekking Diefstal vergoeden wij het eerste jaar je aankoopbedrag als je brommer gestolen wordt of onherstelbaar beschadigd raakt. Het moet dan wel een nieuw gekochte bromfiets betreffen waarvan je de eerste eigenaar bent. Als de bromfiets ouder is dan 12 maanden wordt het verzekerd bedrag uitgekeerd. Voor een tweedehands bromfiets ontvang je altijd de dagwaarde.

Zorg ervoor dat je bromfiets een goedgekeurd ART-slot heeft, anders is diefstal niet verzekerd. Daarnaast ben je onder andere verzekerd voor schade aan je eigen brommer door storm, hagel of brand.

Met de dekking Diefstal en Aanrijding ben je ook verzekerd voor schade door een aanrijding. Daarnaast zijn je helm en kleding tot €350,- meeverzekerd. Op zoek naar nog meer zekerheid? Je kunt je verzekering compleet maken met verschillende aanvullende dekkingen.

Eigen risico bromfietsverzekering

Het eigen risico bij diefstal en schade is €125,-. Dit geldt alleen voor de dekkingen Diefstal en Aanrijding. Bij de WA-dekking is geen eigen risico van toepassing.

Extra korting ANWB Bromfietsverzekering

Is je bromfiets voorzien van een (GPS) track&trace-systeem? Dan profiteer je bij een Diefstal-dekking van 10% extra korting op je premie. Daarnaast kun je de no-claim korting die je hebt opgebouwd bij de ANWB Bromfietsverzekering meenemen wanneer je een ANWB Autoverzekering of ANWB Motorverzekering afsluit. Je ontvangt maximaal 55% korting, afhankelijk van hoeveel schadevrije jaren je hebt.

Speed pedelec of high speed e-bike verzekeren

Voor het verzekeren van je speed pedelec of high speed e-bike kun je ook bij de ANWB Bromfietsverzekering terecht. Vanaf januari 2017 gelden er voor de speed pedelec dezelfde regels als voor de bromfiets. Hierdoor ben je verplicht je fiets minimaal WA te verzekeren.

Kies je bromfietsverzekering

Dekking ANWB Bromfietsverzekering

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

 • Schade aan anderen

Diefstal

Beperkt Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Aanschafwaardegarantie 1 jaar

Diefstal en Aanrijding

Volledig Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Aanschafwaardegarantie 1 jaar
 • Schade door aanrijding

Aanvullende dekkingen

Het is geen prettig idee, maar het kan gebeuren dat je blijvend invalide raakt of overlijdt als gevolg van een ongeval met je bromfiets. Met de aanvullende dekking Ongevallen voor opzittenden keert ANWB vergoedingen uit aan jou of aan je nabestaanden. Dit kan gaan om een vergoeding voor verlies van inkomen, kosten van aanpassingen bij invaliditeit of een medische behandeling die niet wordt uitgekeerd door je zorgverzekering.

De verzekerde bedragen zijn:
- bij overlijden € 3.000,-
- bij blijvende invaliditeit maximaal € 30.000,-

Met Verhaalsrechtsbijstand helpen we je om de schade te verhalen bij degene die het verkeersongeluk heeft veroorzaakt. Dit gaat om zowel materiële schade (schade aan je bromfiets, kleding of bagage) als letselschade.

Bij diefstal of total loss van je nieuw gekochte bromfiets binnen 1 jaar na de aankoopdatum krijg je het aankoopbedrag terug (mits je de eerste eigenaar bent van de bromfiets). Dit noemen we ook wel de aanschafwaarde of nieuwwaarde. Met de 3 jaar aanschafwaardegarantie kun je deze periode verlengen tot 3 jaar. Deze dekking kan alleen afgesloten worden als de bromfiets nieuw is en je de eerste eigenaar bent.

 

Direct je bromfiets verzekeren

Je ANWB Bromfietsverzekering kun je heel gemakkelijk en snel online afsluiten. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je direct een bevestiging per mail. Stap je over naar de ANWB Bromfietsverzekering? Vergeet dan niet om je oude verzekering op te zeggen. Met onze gratis overstapservice is dit gelukkig zo geregeld.

Veelgestelde vragen

Dat hangt ervan af hoe oud je zoon of dochter is. Is je zoon/dochter jonger dan 25? Dan moet je hem of haar altijd opgeven als hoofdbestuurder. Ook als hij/zij slechts incidenteel op je bromfiets rijdt. Is je zoon/dochter ouder dan 25, dan hangt het er vanaf wie het meeste op de bromfiets rijdt. Rijd je zelf het meeste op de bromfiets? Dan vul je jouw eigen gegevens in bij hoofdbestuurder. Rijdt je zoon/dochter het meest op de bromfiets? Dan geef je hem/haar op als hoofdbestuurder. Let op: heb je jouw zoon/dochter jonger dan 25 jaar niet opgegeven als hoofdbestuurder? Dan vergoeden wij de schade niet. Bekijk hier de voorwaarden.

Om diefstalschade vergoed te krijgen moet je bromfiets op slot staan met een ART categorie 3 of hoger slot. Bij diefstal vragen wij je ook om de sleutels van het slot op te sturen, waarbij 1 sleutel gebruikssporen moet vertonen. Verder verwachten wij van je dat je zorgvuldig met jouw spullen omgaat. Lees meer over de dekking diefstal.

Schadevrije jaren zijn na beëindiging van de verzekering 36 maanden geldig.

Meer over no-claim korting

Het eigen risico is afhankelijk van het type bromfiets en de schadesoort.

Brom- en snorfietsen en (elektrische) scooters

 • bij diefstal of totaal verlies: € 125,-
 • bij beschadiging: € 125,-

Fiets met hulpmotor en fiets met trapondersteuning

 • bij diefstal of totaal verlies: geen eigen risico
 • bij gedeeltelijke schade: € 20,-

Brommobiel

 • Bij vervanging van een ruit: € 150
 • Bij reparatie van een ruit: geen eigen risico
 • Bij andere schade: € 300

Meer over eigen risico

De meldcode is een 4-cijferig nummer en bestaat uit de laatste 4 cijfers van het identificatienummer (chassis- of framenummer). Je vindt dit nummer op je kentekenbewijs. 

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service