Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe draagt jouw data bij aan veilig verkeer?

De Veilig Rijden Autoverzekering draagt bij aan de verkeersveiligheid in Nederland door veilig rijden te belonen met een korting en door gebruikers feedback te geven over hun rijgedrag. Met de (anonieme) data kunnen we daarnaast onveilige situaties op de wegen in kaart brengen. Met behulp van deze inzichten kunnen wegbeheerders zoals gemeenten en provincies de wegen veiliger maken. Zo voorkomen we met elkaar ongelukken. In onderstaande video laten we je zien hoe dit in de praktijk werkt. De tekst gaat verder onder de video.

Veiliger de weg op: zo werkt het

Iedereen die een Veilig Rijden Autoverzekering gebruikt, krijgt inzicht in zijn rijgedrag. Veilige rijders belonen we bovendien met een korting. Dit draagt direct bij aan de verkeersveiligheid. Daarnaast verzamelen we de rijgedragsdata die door de veilige rijders wordt verzameld om te zien op welke locaties er vaak gevaarlijk weggedrag voorkomt zoals abrupt remmen of een te hoge snelheid. ANWB stelt deze data beschikbaar aan gemeenten en provincies. Hierdoor krijgen ANWB én de overheid beter inzicht in waar aanpassingen in de infrastructuur nodig zijn om ongelukken in de toekomst te voorkomen en kunnen die verbeteringen op de juiste plaats in gang gezet worden. Zo dragen we bij aan waar ANWB voor staat: zorgeloos en met plezier onderweg gaan in een duurzame samenleving.

Wij gaan ervan uit dat jij een veilige rijder bent

Daarom krijg je standaard elke maand 10% veilige rijderskorting. En kun je elk kwartaal tot 30% extra korting krijgen door veilig te rijden. De beacon (of dongel) in jouw auto verzamelt data over jouw rijgedrag. Ontvangen wij niet voldoende rijgegevens? Dan kunnen wij niet zien of jij veilig rijdt. De 10% veilige rijderskorting betaal je dan aan ons terug. Bekijk of de ANWVB Veilig Rijden Autoverzekering bij jou past en bereken direct je premie.

Ben je wegbeheerder, werk je bij de provincie of gemeente? En wil je meer weten over hoe onze data bijdraagt aan de verkeersveiligheid in jouw gemeente? 

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.