Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Op pad met je dakkoffer, ben je verzekerd?

Alles over reizen met een dakkoffer en je verzekeringen

Extra bagage meenemen op reis? Met een dakkoffer op je auto heb jij genoeg ruimte voor je tent, stoeltjes of sportuitrusting. Maar wat als je dakkoffer beschadigd raakt, of als er spullen uit je dakkoffer zijn gestolen? Dekt jouw verzekering dan de schade? We vertellen je alles over reizen met een dakkoffer en je verzekeringen.

Snel naar 
Je dakkoffer verzekeren | Bagage in je dakkoffer verzekeren | Situaties en verzekeringen | Tips tegen schade | Een dakkoffer én fietsendrager

Dakkoffer verzekeren bij je autoverzekering

Je kan voor een dakkoffer geen aparte verzekering afsluiten. Maar je kan je dakkoffer wel meeverzekeren bij je autoverzekering. Een dakkoffer is een auto-accessoire: meestal koop je geen auto inclusief dakkoffer, maar is de dakkoffer later door jou of een garage gemonteerd op de auto. Check daarom voor welk bedrag accessoires zijn meeverzekerd bij jouw autoverzekering.

Bij sommige autoverzekeringen wordt schade aan accessoires deels vergoed. Bij de ANWB Autoverzekering met een WA+ Beperkt Casco of een WA+ Volledig Casco (allrisk) dekking ben je bijvoorbeeld tot € 2.500,- verzekerd voor schade aan accessoires. Heb je een WA dekking, of wil je jouw dakkoffer voor een hoger bedrag verzekeren? Kies dan voor een aanvullende dekking voor accessoires.

De bagage in je dakkoffer verzekeren

Je dakkoffer wil je goed verzekeren, maar de inhoud van je dakkoffer is vaak zelfs nog belangrijker. Neem je waardevolle spullen mee op je dak? Kies dan voor een reisverzekering met aanvullende dekking bagage. Met deze dekking is de inhoud van al je koffers, je kofferbak én dakkoffer verzekerd op reis.
Let op: je spullen zijn alleen verzekerd als je dakkoffer goed op slot zit. Zorg dus dat je altijd het slot controleert voor je op weg gaat. Bekijk meer tips om diefstal en schade te voorkomen.

Ik heb schade aan mijn dakkoffer of bagage. Waar kan ik terecht?

Het hangt van de schade en de situatie af, welke verzekering je kan gebruiken. We zetten wat situaties op een rijtje, zodat je snel kan zien bij welke ANWB Verzekering jij terecht kan.

 ANWB AutoverzekeringANWB Reisverzekering
Je dakkoffer wordt gestolen of raakt beschadigd op reis.Accessoires zijn standaard meeverzekerd tot € 2.500,- met een Beperkt Casco of een Volledig Casco dekking. Met de aanvullende dekking voor accessoires ben je verzekerd tot € 5.000,-.Met de aanvullende dekking bagage ben je verzekerd tot € 4.100,- per persoon.
Er is op reis bagage gestolen uit je dakkoffer.-Met de aanvullende dekking bagage ben je verzekerd tot € 4.100,- per persoon.
Je dakkoffer is beschadigd door een ongeval, terwijl je niet op vakantie bent.Accessoires zijn standaard meeverzekerd tot € 2.500,- met een Beperkt Casco of een Volledig Casco dekking. Met de aanvullende dekking voor accessoires ben je verzekerd tot € 5.000,-.-
Je dakkoffer veroorzaakt schade aan jouw eigen auto.Met een Volledig Casco dekking ben je verzekerd voor deze schade.-
Je dakkoffer veroorzaakt schade bij een ander.Hiervoor ben je standaard verzekerd met een WA dekking.-

Tips tegen diefstal en schade aan je dakkoffer

  • Doe je dakkoffer altijd op slot.
  • Controleer de bevestiging aan de dakdragers.
  • Leg geen zware spullen los in de dakkoffer: deze kunnen bij hard remmen gelanceerd worden.
  • Haal de bagage uit je dakkoffer als je op je bestemming bent aangekomen of als je ’s avonds ergens overnacht.
  • Doe nooit waardevolle spullen zoals camera-apparatuur in de dakkoffer.
  • Dakkoffers zijn nooit helemaal waterdicht, doe daarom altijd een plastic zak om je bagage heen.
  • Let op de hoogte van jouw auto met de dakkoffer erop bij overkappingen. Bijvoorbeeld bij benzinepompen, parkeergarages, parkeerplaatsen, tolpoorten en viaducten.
  • Houd niet alleen rekening met de maximumbelasting van de dakkoffer, maar ook met de maximale belasting van het autodak (de zogenaamde ‘maximum daklast’ inclusief dakdragers en dakkoffer).

Reizen met een dakkoffer en fietsendrager

Neem je naast een dakkoffer ook een fietsendrager mee op reis? Lees dan alles over je verzekeringen en fietsendragers.

 

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.