Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Op pad met je dakkoffer: hoe zit het met de verzekering?

En valt dit bij schade of diefstal onder de auto- of reisverzekering?

Voor een dakkoffer is geen aparte verzekering mogelijk. Heb je voor jouw reis een kortlopende of doorlopende reisverzekering hebt afgesloten? Wordt tijdens je reis, bijvoorbeeld tijdens een tussenstop de dakkoffer gestolen dan kun je de schade claimen op jouw reisverzekering onder de ‘bagagedekking’. Raakt je dakkoffer tijdens de reis beschadigd door een verkeersongeval? Dan zien we de dakkoffer als accessoire van de auto. Je kunt de schade dan claimen op de autoverzekering als je autoaccessoires meeverzekerd zijn.

Extra bagage of eigen materiaal mee op vakantie? Geen probleem als je een dakkoffer op je auto zet. Die dakkoffer koop je voor een paar honderd euro, tot wel € 1.500,-. En ook de inhoud die je erin stopt is natuurlijk geld waard. Daarom is het fijn om te weten met welke verzekering je goed verzekerd op vakantie gaat. En voor welke bedragen jouw dakkoffer en inhoud verzekerd kunnen zijn.

Je dakkoffer is een accessoire

Over het algemeen moet je bij het afsluiten van een autoverzekering letten op de Accessoiredekking. Je dakkoffer is een auto-accessoire: het is door jou of een garage later aangebracht op de auto. Bij sommige verzekeraars moet je daarom altijd een extra accessoire-dekking afsluiten als je ook je dakkoffer wilt meeverzekeren. Met de WA + Beperkt Casco dekking en WA + Volledig Casco (All risk) zijn accessoires zoals je dakkoffer standaard meeverzekerd tot maximaal € 2.500,-. Heb je liever meer zekerheid? Met de aanvullende Accessoiredekking loopt dit bedrag op tot € 5.000,-. 

Je dakkoffer en de reisverzekering

Meestal zet je een dakkoffer op jouw auto als je op vakantie gaat. Om je bagage te verzekeren, sluit je een ANWB Reisverzekering af met aanvullende dekking voor bagage. Met de bagagedekking is alle inhoud van je reiskoffers, de kofferbak en dakkoffer verzekerd tegen schade en diefstal. 

Let op: jouw spullen in de dakkoffer zijn alleen verzekerd als de dakkoffer goed op slot zit.


In deze dakkoffer-situaties kun je terecht bij de aangegeven ANWB-verzekering

 ANWB AutoverzekeringANWB Reisverzekering
Je dakkoffer wordt gestolen of loopt schade op tijdens een vakantie/reis Standaard zijn accessoires tot maximaal € 2.500,- verzekerd (zowel in Beperkt Casco als Volledig Casco). Deze dekking kun je uitbreiden naar
€ 5.000,- met de aanvullende Accessoiredekking
Met de aanvullende dekking Bagage ben je verzekerd tot € 4.100,- per persoon
Er worden eigendommen uit je dakkoffer gestolen tijdens een vakantie/reis -Met de aanvullende dekking Bagage ben je verzekerd tot € 4.100,- per persoon 
De dakkoffer is beschadigd door bijvoorbeeld een ongeval terwijl je niet op vakantie bent Standaard zijn accessoires tot maximaal € 2.500,- verzekerd (zowel in Beperkt Casco als Volledig Casco). Deze dekking kun je uitbreiden naar
€ 5.000,- met de aanvullende Accessoiredekking
-
Je dakkoffer veroorzaakt schade aan jouw eigen auto Bij Volledig Casco (Allrisk) is deze schade verzekerd-
Je dakkoffer veroorzaakt schade bij een ander De WA-verzekering biedt uitkomst-

Preventietips dakkoffer en bagagebox

  • Doe je dakkoffer altijd op slot.
  • Controleer de bevestiging aan de dakdragers.
  • Leg geen zware spullen los in de dakkoffer: deze kunnen bij hard remmen gelanceerd worden.
  • Haal de bagage uit je dakkoffer als je op je bestemming bent aangekomen of als je ’s avonds ergens overnacht.
  • Doe nooit waardevolle spullen zoals camera-apparatuur in de dakkoffer.
  • Dakkoffers zijn nooit helemaal waterdicht, doe daarom altijd een plastic zak om je bagage.
  • Let op jouw hoogte met dakkoffer bij overkappingen zoals bij benzinepompen, parkeergarages, parkeerplaatsen, tolpoorten en viaducten.
  • Houd niet alleen rekening met de maximumbelasting van de dakkoffer, maar ook met de maximale belasting van het autodak (de zogenaamde ‘maximum daklast’ inclusief dakdragers en dakkoffer).

Autoverzekering afsluiten

Wil je een ANWB Autoverzekering afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.