Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De ideale combinatie van natuur, cultuur en stranden

Sri Lanka heeft alles! Van stoepa's tot nationale parken en stranden met wuivende palmen.

Bekijk reizen 

Koningssteden en natuurschoon tijdens je rondreis in Sri Lanka

Tijdens een rondreis in Sri Lanka wacht een fijne combinatie van natuurschoon en culturele hoogtepunten. Je bezoekt oude koningssteden en neemt een kijkje in het Nederlandse koloniale verleden van Sri Lanka. Onderweg geniet je van de gevarieerde natuur en beleef je in een aantal nationale parken een spannende wildsafari. Kortom: een veelzijdige kennismaking met dit prachtige eiland.

Naar welke rondreis in Sri Lanka ben je op zoek?

Tips en informatie voor jouw rondreis in Sri Lanka

De 11 mooiste bezienswaardigheden van Sri Lanka 
De parel van de Indische Oceaan: van culturele erfgoederen en Nederlandse invloeden, tot de enorme olifantenpopulatie, indrukwekkende natuur en een van 's werelds mooiste treintrajecten.

Speciaal voor jou geselecteerd

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Ontdekkingstocht langs de culturele driehoek

Een rondreis in Sri Lanka is niet compleet zonder een bezoek aan de culturele driehoek: de koningssteden van het oude Ceylon. In de eerste koningsstad Anuradhapura bewonder je de witte dagoba van Ruwanwelisaya die wordt omringd door een muur van olifantenbeelden. Hier staat ook de heilige Bodhi-boom: een belangrijk pelgrimsoord voor boeddhisten. In Dambulla bewonder je het gigantische gouden Boeddhabeeld en maak je een flinke klim naar de rotstempels. In Polonnaruwa bezoek je de restanten van de oude koningsstad, waaronder de indrukwekkende ruïnes van het koninklijk paleis. In Sigiriya liggen ook oude ruïnes, maar draait het vooral om de beroemde Leeuwenrots. Bovenop wacht een spectaculair uitzicht over de omgeving.

Spannende wildsafari tijdens een rondreis Sri Lanka van 2 weken

Een bijzonder tafereel in Sigiriya is het moment dat wilde olifanten naar de open waterplekken komen. Dat gebeurt aan het eind van de dag, wanneer het niet zo heet meer is. Tijdens een mooie jeepsafari ervaar je dit natuurspektakel van dichtbij. Sowieso kom je tijdens een rondreis van twee weken op Sri Lanka genoeg wilde dieren tegen. Zo worden in nationaal park Udawalawe weesolifanten opgevangen. Op de laagvlakte speur je ook naar andere wilde dieren, zoals luipaarden en wilde buffels. Nationaal park Yala bestaat uit bossen, graslanden en heldere meren en is vooral een vogelparadijs, met ruim tweehonderd soorten. Ook hier spot je met wat geluk olifanten en luipaarden, plus waterbuffels en krokodillen.

Koloniale verleden van Sri Lanka

In Colombo ontdek je tijdens een rondreis in Sri Lanka een smeltkroes van culturen, met moderne wolkenkrabbers en oude koloniale gebouwen, maar ook boeddhistische, islamitische en hindoeïstische invloeden. De levensader van de stad is Galle Road met een bruisend uitgaansleven. Hier staat ook de rijk versierde tempel Vajira Pillayar Kovil. Zo mogelijk nog mooier is de tempel Gangaramaya, met een fraaie mix van oude en nieuwe architectuur. In het nationaal museum spijker je je kennis van de geschiedenis van Sri Lanka bij, inclusief de Nederlandse inmenging. Dat koloniale verleden zie je vooral ook terug in Galle, waar nog diverse koloniale gebouwen staan, waaronder een Nederlands-hervormde kerk, pakhuis, ziekenhuis en vuurtoren. Ook doen: een wandeling over de stadsmuren van Fort Galle.

Maak een schitterende treinreis tijdens een rondreis Sri Lanka van 3 weken

Een stad die je op rondreis in Sri Lanka zeker niet mag missen, is Kandy. Al was het maar voor een wandeling door de prachtige botanische tuin, met honderden verschillende plantensoorten en enorme vleermuizen die tussen de bomen hangen. Kandy is rijk aan prachtige tempels, zoals de boeddhistische Sri Dalada Maligawa, oftewel Temple of the Tooth. Onmisbaar is ook het Boeddhabeeld Bahiravokanda Vihara van 27 meter hoog. Verder is Kandy het beginpunt van een adembenemende treinreis naar Ella, waarbij je onderweg wordt betoverd door een landschap van bergen en uitgestrekte theeplantages. Wanneer je de tijd hebt om Sri Lanka te ontdekken, mag deze treinreis beslist niet ontbreken tijdens jouw rondreis!