Wandelen op Gran Canaria

Gran Canaria een strandbestemming? Ruil je strandslippers in voor stevige schoenen en ontdek een paar kilometer landinwaarts één groot wandelfiesta.  

Naar Maspalomas en Playa del Inglés loopt een vierbaans Autopista, maar de mooiste (én rustigste) plekjes op Gran Canaria bereik je via kleine ezelspaadjes. Want ook op dit vakantie-eiland in de Atlantische Oceaan is het waar: trek een paar kilometer het binnenland in en de vrolijke toeristenmassa lost op en het landschap is nog ongerept. Niet dat je meteen in de wildernis belandt, overigens. De afgelegen wegen in deze woestere delen van Gran Canaria zijn perfect onderhouden en blijken met hun constant wisselende uitzichten, uitdagende haarspeldbochten en weidse wolkenluchten bijna een attractie en reisdoel op zich.

Ecotoerisme Gran Canaria

Langs het asfalt zie je ze al staan: de fris gelakte houten Camino Real-wegwijzers met de vele wandelroutes over het eiland. Ze zijn geschikt voor de recreant en ook de doorstappers. Daarnaast kom je regelmatig tappunten met drinkwater, toileten en picknickplaatsen tegen. Op het eiland zetten ze kortom flink in op laagdrempelig ecotoerisme. Verruil je strandslippers dus voor stevige stappers en ontdek de grootsheid van Gran Canaria.

Auto huren op Gran Canaria

Wie Gran Canaria en omgeving met de auto wil verkennen kan via ANWB bij Sunny Cars een huurauto regelen tegen aantrekkelijke tarieven. Auto huren op Gran Canaria. 

3x wandel hotspots op Gran Canaria

1. Dennengeur

Doe jezelf een geurtje cadeau met het wandelparadijs Parque Natural de Tamadaba. Fris ruikende dennenbomen en fraaie uitkijkpunten (onze favoriet: El Balcón).

2. Markante rots

De duizelingwekkend hoge monoliet Roque Nublo rijst eenzaam uit het vulkanische landschap op. De vijf kilometer lange bergwandelroute werpt ook nog een blik op imposante stuwdammen.

3. Lekker samen

Je bent waarschijnlijk niet de enige wandelaar in de duinen rond de toeristische badplaats Maspalomas. Wat geeft het? Je waant je middenin een woestijn en da’s best bijzonder op een Spaans eiland.

3x relaxplekken op Gran Canaria

1. Relax

Kom heerlijk tot rust in het kustdorp Puerto de las Nieves met z’n witgepleisterde huisjes en zwart lavastrand. Vooral populair bij locals die er in het weekend een visje eten.

2. Familiestrand

Het klassieke vissersplaatsje Puerto de Mogán lijkt nauwelijks aangetast door het massatoerisme. Naast de haven, waar het goed calamares eten is, ligt een vriendelijk familiestrandje met wit zand.

3. Met uitzicht

Slenter door het dromerige oude centrum van San Bartolomé de Tirajana. Pak daarna een terrasje in de hoofdstraat. Aan het begin van San Bartolomé vind je een fraai betegeld uitkijkpunt met toppanorama op de vallei.

Op vakantie naar Spanje met ANWB Ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Spanje met eigen ogen te zien? Boek je reis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB Ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle vakanties naar Spanje

Bekijk ook de rondreizen door Spanje van onze reispartner Pharos reizen

Dit vind je misschien ook interessant:

Auto huren Gran Canaria
Praktische info Spanje