Vervoer in en naar Sevilla

De historische binnenstad van Sevilla is goed beloopbaar. Daarnaast zijn bus en metro handige vervoermiddelen. Voor het bezoek aan het Expo ‘92-terrein is de metro handig en soms komen bus of taxi van pas. 

Openbaar vervoer in Sevilla

  • Metro – Sevilla heeft momenteel één metrolijn; in de toekomst moeten dat er vier worden. De lijn loopt oost-west en is vooral handig als verbinding tussen de binnenstad en het Expo ‘92-terrein. De lijn is verdeeld in 3 zones, enkele reis € 2,90 (1 zone), € 3,20 (2 zones), € 3,60 (3 zones), dagkaart € 4,50. Kaartjes zijn te koop op de metrostations en niet geldig in de bus. metro-sevilla.es
  • Bus – lijnen C3 en C4 volgen de ringweg rond het oude centrum, lijn C5 rijdt door de binnenstad. Enkele reis, te koop in de bus: € 1,40. Je reist goedkoper met een oplaadbare Tarjeta Multiviaje (€ 1,50 statiegeld). Ook zijn er een dagkaart (€ 5) en een 3-dagenkaart (€ 10). tussam.es 
  • Taxi – is goedkoper dan in Nederland. Let er, zoals altijd, op dat de meter aan staat. Chauffeurs spreken zelden Engels.

Van de luchthaven naar het stadcentrum

Van Sevilla’s Aeropuerto de San Pablo naar het stadcentrum

  • Bus – Linea EA oftewel de Airport Special verzorgt de verbinding tussen de luchthaven en het stadcentrum (Plaza de Armas en andere nuttige haltes). 04.30-00.30, reisduur ca. 35 min. Enkele reis € 4. aena.es
  • Taxi – Een rit van luchthaven naar stadcentrum kost € 15-25 en duurt ca. 15 min.

Auto huren in Sevilla

In de historische binnenstad zelf is een auto niet erg praktisch, maar wie de omgeving van Sevilla wil verkennen kan via ANWB bij Sunny Cars een huurauto regelen tegen aantrekkelijke tarieven.

Auto huren in Sevilla

Vervoer naar Sevilla

Transavia en Vueling vliegen rechtstreeks tussen Amsterdam en Sevilla, Ryanair tussen zowel Eindhoven als Brussel Charleroi en Sevilla.

ANWB Extra Reisgids Sevilla

Nog veel meer handige en praktische tips vind je in de ANWB Extra Reisgids Sevilla. Je kunt 'm gemakkelijk online bestellen. Inclusief uitneembare kaart.

ANWB Reisgids Sevilla online bestellen

Een stedentrip naar Sevilla boeken

Wil je Sevilla met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk de top 10 stedentrips Sevilla

Ben je op zoek naar alleen een hotel? Bekijk hotels in Sevilla op booking.com.