De leukste tips voor Malaga

Malaga. Dat klinkt naar overvolle stranden, bierhallen en pizza all you can eat. Maar niets is minder waar. De warme stad is als een van de weinige plaatsen aan de Costa del Sol volkomen zichzelf gebleven. Een Spaanse oase, waar de Malagueños het leven vieren. REIZEN Magazine geeft je tips over wat je móet zien en doen in Malaga.

Picasso

Picasso is geboren in Malaga. Kenners zeggen dat zijn passie voor kubisme er ook is ontstaan. Die zou zijn terug te voeren op de rechthoekige vormen van de witte dorpen in de omgeving en ook de corrida, het stierengevecht waar de kleine Pablo aan de hand van z’n vader naartoe ging, speelt een belangrijke rol in het werk van Picasso.

Theehuis

La Teteríais

is een van de theehuizen in het oude centrum. Bij voorkeur drink je de thee op straat aan een laag houten tafeltje. Deze Moorse traditie die elders in Andalusië goeddeels is verdwenen, heeft in Malaga standgehouden. Het oude centrum van Malaga heeft ondanks het formaat de warmte van een klein dorp.

Malaga Palacio

Vanaf het dakterras kijk je recht op de Manquita, de ‘eenarmige dame’ zoals de kathedraal van Malaga in de volksmond wordt genoemd omdat slechts één van de twee torens af is. Het geld was op.

Renovatie

De stad telt meer dan twintig musea. Van Picasso tot Flamenco en van oude wijn tot moderne kunst. Toch is het vooral de stad zelf die bijzonder is. Brede boulevards met palmbomen worden afgewisseld door wijken vol smalle steegjes. In Malaga had men tot enkele jaren geleden weinig oog voor authentieke schoonheid, maar de stad heeft zichzelf ontdekt. Oude panden worden niet meer gesloopt maar gerenoveerd.

Winkelen en eten in Malaga

De Calle Marqués de Larios is de belangrijkste winkelboulevard van Malaga met exclusieve merken. Calle San Juan is de meest Spaanse winkelstraat. Daar zweeft de geur van gebraden haantjes en geroosterde gamba’s langs etalages met bruidsjurken en hippe schoenen. Een stukje van de Calle Marqués de Larios vandaan vind je de bar van Bodega El Pimpi, waar je tapas kunt eten. Laboratorio aan het Plaza de San Pedro de Alcantara is dé ontmoetingsplek van jong en alternatief Malaga. Het houdt het midden tussen een gezellig buurtcafé en een hippe eettent.

Pedregalejo, het vissersdorp van Malaga

Vanaf het Castillo de Gibralfaro – alleen de muren staan nog overeind – heb je uitzicht over de zee, de haven en de stad. Van daaruit zie je ook Pedregalejo, het vissersdorp van Malaga. Een heel andere wereld met kleine huizen, vissersboten, wiegende palmen en goudgeel strand. De schelderachtige baaien liggen hier naast elkaar. ’s Avonds kun je fijn over de Paseo wandelen of er vis eten. Espeto de Sardinas is dé specialiteit: sardientjes worden aan een stok geregen en in de hitte van een open vuur langzaam gegaard. Loungebars en visrestaurants zorgen voor de juiste mix van klassiek en modern.

’t Mooiste uitzicht vanaf Alcazaba

Van Pedregalejo kun je prachtig langs de Middellandse zee wandelen terug naar Malaga. Via het Alcazaba, een kasteel op de heuvel boven de stad. Als je zorgt dat je voor zonsondergang bij Alcazaba bent, heb je prachtig uitzicht over de oude stad van Malaga die zich langzaam in haar schaduw terugtrekt.

Handig: huur een auto in Malaga

Ga je naar Malaga op vakantie met het vliegtuig? Huur een auto in deze Spaanse stad en je hebt alle vrijheid om de omgeving te verkennen. Je kunt je huurauto heel eenvoudig boeken via de ANWB bij SunnyCars: bekijk huurauto's Malaga.