Hoe overleef ik een vlucht van 10 uur?

7 Tips voor vliegen in economy class

Ga je op vakantie met het vliegtuig? Dan hebben we hier 7 fijne tips om zo fit mogelijk op je bestemming aan te komen!

1. Beste vliegtuigstoel 

Check ruim van tevoren in voor de beste vliegtuigstoel. Als je graag slaapt, kies dan een plek bij het raam. Dan hoeft je buurvrouw/buurman niet in hink-stap-sprong over je heen bij toiletbezoek. Jij dan wel over hén heen, maar ja …

2. Handig om bij je te hebben

Inkopper, maar we doen het toch: huidcrème, lippenbalsem, oogdruppels, oogmasker, oordoppen, kussentje. En een pen! Op een aantal bestemmingen moet je namelijk nog formulieren in het vliegtuig invullen

3. Fit in de cabine

Als je benen gaan tintelen, dan ben je te laat met bewegen. Af en toe draaien met die voeten en kuiten schijnt een goed idee te zijn. Je kettlebells hoeven niet mee in de cabine, maar een stukje lopen door het gangpad doet het altijd goed.

4. Eat, sleep, drink and repeat

Vliegtuigeten, iedereen vindt er wat van. Hoe dan ook, neem zelf snacks mee: van healthbars tot nootjes en snoeptomaatjes. Check wel met je bestemming; er zijn landen waar je niet eens een krentenbol mag invoeren vanuit de cabine.

5. Underdressed - overdressed

Comfort is alles tijdens een lange vlucht. Je hangt in zo’n vliegtuigstoel, vouwt jezelf in onmogelijke posities en hebt het dan weer te warm, dan weer te koud. Dress light, met laagjes. Dekentje krijg je van de steward/stewardess.

6. Binge watchen

Bij veel airlines die op ver-weg-bestemmingen vliegen, kun je gebruik maken van het entertainmentsysteem. Films, series, docu’s en soms ook games. Lekker voor de kinderen.

7. Horloge op tijd van bestemming

Zet je horloge en mobiel op de tijd van je bestemming. Dat helpt enigszins om je alvast aan de nieuwe tijdzone te laten wennen. Je neemt je brein in de maling, zeg maar.

Misschien vind je dit ook interessant:

Tips vliegtickets boeken
Paklijst vliegvakantie
Tips vliegen met kinderen
Tips slapen in het vliegtuig

Speciaal voor jou geselecteerd