Naar artikel

Lange vlucht voor de boeg? Zo kom je fit aan

7 tips voor vliegen in economy class

Je kunt best opzien tegen een lange vlucht. Benieuwd hoe je toch fit op je bestemming arriveert? Bekijk onze tips voor een relaxte vliegreis in economy class.

1. Reserveer je vliegtuigstoel

Soms kun je direct bij het boeken van je ticket je vliegtuigstoel reserveren, een andere keer kan dat pas als je online incheckt. Hoe dan ook: reserveer een plekje, ook al moet je wat bijbetalen. Je bent dan verzekerd van bijvoorbeeld extra beenruimte. Of een stoel bij het raam, voor reizigers die niet gestoord willen worden door een buurman die naar het toilet moet.

2. Liever te vroeg...

Het is zeker niet overdreven om ruim op tijd op het vliegveld te arriveren. Tel een half uur bij de aangeraden tijd op, dus maak van anderhalf uur (voor vertrek arriveren) twee uur. Je kunt onderweg een file tegenkomen, of de rij voor de douanecontrole is langer dan verwacht. Bovendien heb je de tijd om naar je gate te lopen, een taxfree shop te bezoeken en vlakbij je gate nog een kop koffie drinken. Relax!

3. Neem alleen handbagage mee

Zie je de voordelen al? Je checkt thuis online in en je kunt op het vliegveld rechtstreeks doorlopen naar de douanecontrole. Op de plaats van bestemming is het ook relaxter, want je hoeft na een lange vlucht niet te wandelen naar de bagageband om je vervolgens af te vragen of jouw koffer er wel bij zit. Vergeet niet dat je voor de meeste vluchten ook een FFp2 mondmasker nodig hebt.

4. Handkoffer vol comfort

Je kunt het jezelf zó lekker maken in het vliegtuig. Pak je trolley of handtas dus in met spulletjes die je reis comfortabel maken. Onmisbaar zijn een zacht reiskussentje, een slaapmasker en geluidsdichte oordopjes. Vochtige doekjes en een tandenpoetssetje geven je instant een fris gevoel.

5. Draag laagjes

Laagjes kun je uittrekken. Handig als het toch niet zo koud in het vliegtuig is als je had verwacht. Of als je wat langer 'geparkeerd' staat op het vliegveld. Verder moet je kleding niet te strak zitten. Dat beetje elastan in je broek ga je na een paar uur vliegen erg waarderen. Doe je graag je schoenen uit, neem dan een paar slippers mee. Ideaal als je naar het toilet moet.

6. Doe aan flight-fitness

'Flight-fitness' wordt het ook wel genoemd, oefeningen in het vliegtuig om je spieren soepel te houden. Geen slecht idee als je een vlucht van tien uur of langer voor de boeg hebt. Het mooie is dat je je stoel niet hoeft te verlaten. Probeer het voetheffen, schouderdraaien en armheffen maar eens. En vergeet de nekrol niet. Tien tegen één dat je je daarna een stuk soepeler voelt.

7. Download films op je tablet

Geen kritiek op het entertainmentprogramma in de cabine, maar je vertier wordt verdubbeld als je je eigen favoriete films meeneemt. Ook spelletjes op de tablet zorgen ervoor dat de tijd omvliegt. Zeker bij de kleintjes. Neem voor de jonge reizigers ook een schrift en kleurpotloden mee, een (voor)leesboek en kleine reisspelletjes. Voorkom ergernis bij de gratis verstrekte oordopjes door een eigen koptelefoon mee te nemen die goed afsluit voor omgevingsgeluiden.

Meer tips voor jouw vliegvakantie

Sneller inchecken op het vliegveld

Sneller inchecken op het vliegveld

Met deze praktische en handige tips gaat het inchecken op het vliegveld een stuk sneller!
Tips bij het boeken van je vliegticket

Tips bij het boeken van je vliegticket

Op zoek naar vliegtickets en wil je een betere prijs, meer comfort en meer voorpret? Met deze handige tips haal je meer uit je vliegticket.
Op vakantie met alleen handbagage

Op vakantie met alleen handbagage

Je moet steeds vaker extra betalen voor ruimbagage. Met deze tips kun je koffer thuislaten.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp in het buitenland
Vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!