Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervoer in en naar Porto

De meeste bezienswaardigheden van Porto liggen op beloopbare afstanden van elkaar. Maar wandelen in de stad is door de flinke hoogteverschillen vrij vermoeiend. Af en toe een stukje met metro of bus is dan wel zo aangenaam.

Openbaar vervoer in Porto

  • Metro – Het metrosysteem van Porto kent zes lijnen. Vijf daarvan bedienen alleen de noordoever van de rivier Douro. Lijn D doet ook de zuidoever aan (Santo Ovido). De metro rijdt van 06.00 uur in de ochtend tot 01.00 uur in de nacht en rijdt, afhankelijk van het tijdstip, iedere 4 tot 15 minuten.
  • Bus – Busbedrijf STCP beheert een uitgebreid netwerk. Bus 900, 901 en 906 brengen je van Trinidade naar de beroemde wijnhuizen van Porto.
    Er rijdt ook een Hop-on-Hop-off Bus waarvan de rode lijn 33 stops kent en de blauwe lijn 24. Daarnaast rijdt er nog een gele toeristenbus vanaf Torre dos Clérigos met twee routes: historisch Porto en de kastelen van Porto.
  • Tram – Ooit waren er meer dan 20 tramlijnen in Porto, nu nog slechts 3. Tramlijnen 1, 18 en 22 zijn uitstekend geschikt voor een sightseeing trip in stijl. Ze rijden tussen 09.00 tot 19.00 uur.

Funicular dos Guindais

Dit beroemde kabelspoorwegbaantje geeft een fantastisch uitzicht op een deel van Porto. Het slechts 281 meter lange baantje loopt tussen de rivierkade van Ribeira naar het plateau van Batalha. De Funicular in Porto is de sterkst hellende in de wereld!

OV-kaarten Porto

In Porto zijn twee typen kaarten te koop die toegang geven tot het openbaar vervoer. Het oplaadbare Andante Tour Ticket is geldig in alle STCP-bussen, de metro en stadstreinen (urban trains). Er zijn verschillende versies van de kaart die geldigheid geven tot meer of minder zones. De Ardante 24 is 24 uur geldig, de Andante Tour Card is speciaal voor toeristen en dekt alle zones. Deze laatste kaart is niet oplaadbaar.
De Porto Card biedt dezelfde ov-faciliteiten als het Andante Tour Ticket, en daarboven nog kortingen of gratis toegang bij o.m. musea. De kaart heeft een geldigheid van een tot vier dagen.
Beide passen zijn ook geldig voor de metro vanaf het vliegveld naar de binnenstad

Van de luchthaven naar het stadcentrum

Van Francisco Sa Carneiro Porto Airport naar het stadcentrum

  • Metro lijn E is de snelste verbinding tussen luchthaven en stad. De metro stopt bij een reeks stations in de binnenstad. 
  • Bus lijn 3M rijdt tussen de luchthaven en halte Avenida Aliados in de binnenstad.
  • Taxi.

Auto huren in Porto

In de stad zelf is een auto niet erg praktisch, maar wie de omgeving van Porto wil verkennen kan via ANWB bij Sunny Cars een huurauto regelen tegen aantrekkelijke tarieven.

Auto huren in Porto

Vervoer naar Porto

Je kunt bij meerder luchtvaartmaatschappijen terecht om naar Porto te vliegen.

TIP: ANWB Extra reisgids Porto

Dit en nog veel meer tips vind je in onze handige ANWB Extra reisgids Porto. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief uitneembare kaart.

ANWB Reisgids Porto online bestellen

Een stedentrip naar Porto boeken

Wil je Porto met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Porto 

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.