Naar artikel

Openbaar vervoer Lissabon

Een stad die is gebouwd op zeven heuvels vergt conditie. Do as the locals, en pak de elevadore (lift) voor de steile stukken. Daar hebben ze er een aantal van in Lissabon. Ook de tram brengt je omhoog, al moet je geen haast hebben. Zeker tram 28 is traag wanneer het zich een weg baant door de smalle straatjes van de bovenstad. Uiteindelijk komt ze er: op de toppen van de stad.

Taxi's

Taxi's zijn niet duur in Lissabon en bijzonder aantrekkelijk gezien alle heuvels. De taxi's zijn beige en kun je aanroepen op straat. Een groen lampje betekent dat hij vrij is.

Metro

In elk metrostation kun je een (meerdaags)kaartje kopen die geldig is voor zowel metro als tram. In de tram kun je ook een kaartje kopen (enkele rit). De metro in Lissabon is modern en efficiënt. Er zijn drie lijnen, de blauwe, rode en groene. Veel van de stations zijn verfraaid met moderne kunst, zoals het metrostation aan het einde van de rode lijn (Oriente). Hier vind je muurschilderingen van o.a. Hundertwasser, de Oostenrijkse kunstenaar en architect.

Tram

Het netwerk van de tram in Lissabon is bijzonder uitgebreid. Tram 28 is uitgegroeid tot toeristische attractie nummer 1. Altijd vol, maar daar trekt de trambestuurder zich niets van aan: hij kan altijd nóg voller. In anderhalf uur ben je de hele stad rond geweest, maar soms duurt de rit langer. Er staat namelijk altijd wel ergens een auto of vrachtwagen op de tramrails. En echt snel gaat deze bejaarde krakende dame niet meer.

Elevadores

Met een elevadore omhoog is heel gebruikelijk in Lissabon. Voor een ritje gelden de normale tramtarieven. De elevadore is een soort trammetje waar je in- en uit kunt stappen. Bijzonder prettig voor de steilere stukken.

Lisboa Card

Voor toeristen biedt de stad een pas aan waarmee je zonder verdere bijbetaling gebruik kunt maken van het openbaar vervoer en de kabelbanen (elevadores). De kaart levert ook leuke kortingen op bij diverse musea. Verkrijgbaar bij alle bureaus voor toeristische informatie.

Een stedentrip naar Lissabon boeken

Wil je Lissabon met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de tien allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips Lissabon

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp in het buitenland
Vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.