Naar artikel

Op vakantie naar Portugal: de beste reistijd voor de Algarve

De Algarve heeft een mediterraan klimaat. De zomers in deze regio in het zuiden van Portugal zijn warm en droog, terwijl de temperatuur ook in de winter zacht blijft. Door de invloed van de Atlantische Oceaan komen er weinig weerextremen voor. De beste reistijd voor de Algarve is van mei tot en met oktober. In deze periode geniet je van een aangename tot warme temperatuur en is er nauwelijks neerslag.

Zomervakantie in de Algarve

De zomervakantie is de populairste periode voor een vakantie naar de Algarve. In juli en augustus ligt de temperatuur het hoogst, met een gemiddelde temperatuur van 27 graden Celsius, en bestaat de minste kans op neerslag. Houd er wel rekening mee dat de zon een stuk krachtiger is dan wij in Nederland gewend zijn. Door je regelmatig in te smeren met een zonnebrandcrème met hoge factor bescherm je jouw huid tegen de zon. Op de warmste dagen zorgt de zeewind vaak voor de nodige verkoeling. De watertemperatuur in de Algarve ligt tussen de 17 en 24 graden Celsius. Ook in zee vind je dus verkoeling tijdens een hete dag.

Voorjaarszon in de Algarve

De beste reistijd voor de Algarve zijn de zomermaanden, maar ook in het voorjaar is het hier aangenaam vertoeven. Het kwik loopt richting de 20 graden Celsius, maar valt ook dan al regelmatig hoger uit. Wel zal het nog flink afkoelen wanneer de zon ondergaat. Toch is het in het voorjaar over het algemeen warm genoeg om ontspannen op het strand te liggen en van de zon te genieten. De koude zeewind kan in het voorjaar wel fris aanvoelen. Doordat er in de Algarve vaak een matige tot stevige wind staat, is deze regio geliefd bij watersporters, zoals windsurfers en kitesurfers.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Portugal 
Van de door de natuur uitgesleten kliffen in de Algarve tot de sprookjesachtige paleizen van Sintra.

Speciaal voor jou geselecteerd

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 ANWB Hulp en 5% Korting voor leden