Naar artikel

Vervoer in en naar Krakau

Het centrum van Krakau leent zich uitstekend voor wandelingen. Wil je langere tochtjes of buiten de stad excursies maken, dan kun je eenvoudig met de bus of tram door de stad bewegen.

Openbaar vervoer in Krakau

De bus gebruik je eigenlijk alleen voor de rit van en naar de luchthaven. De tram is voor ritjes in de Oude Stad en als je naar Kazimierz, Podgórze en Nowa Huta wilt reizen. Kaartjes koop je bij kiosken en automaten. De toeristenkaart van Krakau biedt informatie over Krakau en gratis toegang tot de bussen en trams van de stad.

In en rond de stad kun je ook prima gebruik maken van taxi’s. Let erop dat de meter ingeschakeld is. Je herkent relatief goedkope taxi’s aan het cijfer op de deur en de sticker op het achterraam aan de zijkant dat de maximum prijs per kilometer aangeeft.

De Oude Stad van Krakau is verkeersluw en opgedeeld in zones. Bij een verblijf aan Krakau is een huurauto alleen handig als je van plan bent enkele excursies buiten de stad te maken. 

Vervoer naar Krakau

Vliegen

Vanaf Amsterdam vliegt KLM rechtstreeks op Kraków-Balice Airport. Prijsvechter Ryanair bedient Krakau vanaf Eindhoven. Net over de grens vanaf Düsseldorf vliegt Germanwings naar Krakau. Je kunt ook goedkoop met budgetairline Wizzair naar Polen. Vanaf Eindhoven vlieg je dan naar Katowice. Vanaf daar is het met de bus of huurauto nog een uurtje sturen naar Krakau.

Auto

Afstand Utrecht – Krakau is 1.197 km.

Een stedentrip naar Krakau boeken

Wil je Krakau met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk de top 10 stedentrips Krakau

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp in het buitenland
Nu15%korting

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Fijne Vakantie Check
Meldjeaan

ANWB Fijne Vakantie Check

Vertel ons je vakantieplannen en wij sturen relevante reisvoorbereidingstips. Dag vakantiestress!