Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervoer in en naar Krakau

Het centrum van Krakau (na Warschau de grootste stad van Polen) leent zich uitstekend om wandelend te ontdeken. Wil je langere tochtjes of buiten de stad excursies maken, dan kun je eenvoudig met de bus of tram door de stad bewegen.

Openbaar vervoer in Krakau

De bus gebruik je eigenlijk alleen voor de rit van en naar de luchthaven Joh Paul II Krakow International Airport (op ca 15 km van de stad).
De tram is ideaal voor ritjes in de Oude Stad en als je naar de stadsdelen Kazimierz, Podgórze en Nowa Huta wilt reizen. Kaartjes koop je bij kiosken en automaten. Reis je minder dan 20 minuten, dan is een ’20-minuten-kaartje’ toereikend.  Anders heb je een enkele reis nodig. Er zijn ook kaartjes voor 24, 48 of 72 uur verkrijgbaar. Meer info over het openbaar vervoer: Meer info: jakdojade.pl/krakow/trasa/

De Krakow Card biedt gratis toegang tot de bussen en trams van de stad. Er zijn verschillende kaarten die 1, 2 of 3 dagen onbeperkt openbaar vervoer bieden en korting geven op o.a. ‘Schindlers Factory’ en een groot aantal andere musea en attracties.

In en rond de stad kun je ook prima gebruik maken van taxi’s. Let erop dat de meter ingeschakeld is. Je herkent de relatief goedkope taxi’s aan het cijfer op de deur en de sticker op het achterraam aan de zijkant dat de maximum prijs per kilometer aangeeft.

De Oude Stad van Krakau is verkeersluw en opgedeeld in zones. Bij een verblijf aan Krakau is een huurauto alleen handig als je van plan bent enkele excursies buiten de stad te maken; bijvoorbeeld naar het voormalige concentratiekamp Auschwitz. 

Vervoer naar Krakau

Vliegen

Vanaf Amsterdam vliegt KLM rechtstreeks op Kraków-Balice Airport (op ca. 15 km van het centrum). Prijsvechter Ryanair bedient Krakau vanaf Eindhoven. Net over de grens vanaf Düsseldorf vliegt Germanwings naar Krakau. Je kunt ook goedkoop met budget-airline Wizzair vanaf Eindhoven naar Krakau vliegen.

In 2015 is er een treinverbinding tussen het vliegveld en het centraal station van Krakau aangelegd. Vanaf daar is het historische centrum (‘Grote Markt’) maar tien minuten lopen. De trein (Balice Express) vertrekt om het half uur en doet er ongeveer twintig minuten over.  
Goedkoper is de bus vanaf het vliegveld; je bent dan ongeveer veertig minuten onderweg. Er zijn vier buslijnen die naar de stad rijden: 208, 209 en 252 en de nachtbus 902. Tickets zijn verkrijgbaar op de terminal. Zorg dat je ticket is gevalideerd voordat je instapt!
Meer info: ztp.krakow.pl/transport-publiczny/komunikacja-miejska (ook in het Engels).

Een taxi vanaf het vliegveld naar het centrum van Krakau kost ca. € 25,-. Het is verstandig om een taxi al online te reserveren. Chauffeurs spreken over het algemeen goed Engels.

Auto

De afstand tussen Utrecht en Krakau bedraagt ca. 1200 km.

Een stedentrip naar Krakau boeken

Wil je Krakau met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. ANWB Visa Silver Card en ANWB Visa Gold Card. Nu het eerste jaar extra voordeel.