Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verrassend dichtbij - Rheinland-Pfalz

Trier, Deidesheim, Gimmeldingen en Speyer, 352 km vanaf Utrecht

De Romeinen hebben hun sporen nagelaten in Rheinland-Pfalz. In Trier bijvoorbeeld, de voormalige hoofdstad van het West-Romeinse Rijk, prijkt de imposante Porta Nigra. Maar ook kleine plaatsen als Deidesheim en Speyer maken de Pfalz een fijne plek voor een paar dagen weg.

Doen en zien in Rheinland-Pfalz

Pfalz heeft ook een andere geschiedenis. Zo was Völklingen ooit het centrum van de Duitse staalindustrie, met de Völklinger Hütte, een gigantisch staal- en hoogovencomplex (op een terrein van 600.000 m2) dat tot een van de meest originele wereldcultuurerfenissen van UNESCO behoort. En om nog een beetje te genieten, rijd je ook zo over de Deutsche Weinstraße, door dé wijnstreek van Duitsland.

UNESCO-hoppen in Trier

Met 8 officiële werelderfgoedmonumenten (en geschiedenis als Roma Secunda) is Trier zeker een bezoek waard. Wat je er kunt zien? Onder andere de Porta Nigra, de belangrijkste attractie van de stad. De poort  is al bijna 2000 jaar oud en met zijn afmetingen (40 meter breed en 30 meter hoog) niet te missen.

Duitse wijn in Deidesheim en Gimmeldingen

Dorst gekregen van alle culturele hoogstandjes? Rijd dan door naar de Deidesheim en Gimmeldingen aan de 'Deutsche Weinstrasse'. Zo kun je bijvoorbeeld bij Weingut A. Christmann in Gimmeldingen terecht voor een proeverij. Dit wijnhuis is al generaties lang familiebezit en wordt gerund door Steffen Christmann en zijn vader. Naast een wijngaard in Gimmeldingen, hebben ze er ook een in Deidesheim, Königsbach en Ruppertsberg. Allemaal met een eigen smaak natuurlijk.

Dom in Speyer

Niet Romeins, maar Romaans: de Dom (bestempeld tot basiliek door Paus Pius XI in 1925) in Speyer. Van verre zie je hem al, maar vanaf de meer dan 70 meter hoge toren zie je nog veel meer: de Rijn en alle gebouwen van de oude stad. Interessant detail: de Dom is de grootste overgebleven kathedraal in Romaanse stijl ter wereld.

Modern Technik Museum in Speyer

En om weer terug te keren naar de moderne wereld: het Technik Museum in Speyer. Van een complete Boeing 747 van Lufthansa tot oldtimers, onderzeeërs, stoomlocomotieven en een Russisch Antonov-vliegtuig. Oké, stoomlocomotieven zijn niet zo heel modern meer, maar ach: moderner dan de Porta Nigra.

Plan je route en boek zelf je hotel:

Deze steden zijn ook leuk voor een paar dagen weg:

Münster
Leipzig
Ieper, Aalst en Dendermonde
Brugge en Gent
Leuven
Mechelen
Malo-les-Bains, Duinkerke, Lens en Laon
Metz en Nancy

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.