Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verrassend dichtbij - Ieper, Aalst, Dendermonde

Op 260 kilometer vanaf Utrecht

In de Belgische plaatsen Ieper, Aalst en Dendermonde raak je niet uitgekeken. Van muren volgeschreven met namen van 54.896 vermiste soldaten uit de Eerste Wereldoorlog (Ieper), naar een stadhuis dat dateert uit de 14de eeuw (Dendermonde) tot de Zwarte Man, een standbeeld (dat niet zwart is) van Dick Martens (Aalst).

Doen en zien in Ieper

We hebben het stiekem al een beetje verklapt, maar in Ieper vind je de indrukwekkende Menenpoort. In en om de poort staan 54.896 namen van vermiste soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Elke avond om acht uur wordt bij de Menenpoort door vier klaroenblazers de Last Post gespeeld, ter herinnering aan alle gesneuvelden door de oorlog.

Praktisch Ieper

Ben je enthousiast geworden over Ieper? Plan je route en boek je hotel: jouw korte vakantie naar Ieper kan beginnen!

Doen en zien in Dendermonde

In Dendermonde staat aan de Grote Markt het 14de eeuwse stadhuis.Het Belfort heeft sinds de 16de eeuw een beiaard, met in totaal 49 klokken. In de zomer is het stadhuis versierd met kleurrijke bloementuilen en elf vlaggen, ter ere van de middeleeuwse heersers van Dendermonde.

Praktisch Dendermonde

Ben je enthousiast geworden over Dendermonde? Plan je route en boek je hotel: jouw korte vakantie naar Dendermonde kan beginnen!

Doen en zien in Aalst

Ook Aalst heeft een terrasrijke Grote Markt, met de Zwarte Man: een beeld dat niet zwart is van Dirk Martens, een humanist en drukker die in de 15de eeuw leefde en zoveel mogelijk mensen aan het lezen probeerde te krijgen.

Praktisch Aalst

Ben je enthousiast geworden over Dendermonde? Plan je route en boek je hotel: jouw korte vakantie naar Dendermonde kan beginnen!

Terug naar Top 9 verrassende steden dichtbij

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. ANWB Visa Silver Card en ANWB Visa Gold Card. Nu het eerste jaar extra voordeel.