Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verrassend dichtbij - Metz en Nancy

Op 440 kilometer vanaf Utrecht

Twee steden waar we eigenlijk altijd voorbijrijden als we in de zomer naar Zuid-Frankrijk gaan: Metz en Nancy. Zonde eigenlijk! Plan daarom je korte vakantie dichtbij eens naar deze twee Franse steden en laat je verrassen...

Doen in Metz

De St-Étienne. Sinds mensenheugenis is deze kathedraal hét symbool van de stad. Wanneer je de kathedraal binnentreedt, loop je een portaal met tientallen beelden van heiligen. Binnen in het godshuis zie je de grootste oppervlakte glas-in-loodramen van Frankrijk.

Het nieuwe Centre Pompidou

Nog een cultureel hoogtepunt: het ‘nieuwe’ Centre Pompidou Metz, dat in 2010 werd geopend. Pompidou Metz is geen museum, maar een tentoonstelling: in geen enkele zaal vind je een vaste opstelling. Niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant van dit gebouw is speciaal: vanuit iedere hoek lijkt het gebouw een andere vorm te hebben.

Als het mooi weer is...

Iets leuks voor mooi weer: L’île du Petit Saulcy, een eilandje tussen twee kronkels van de Moselle. Dit is een kunstmatige wildwaterrivier voor kajakkers. Vroeger (heel vroeger) stond op het eiland een guillotine, maar na de Franse Revolutie werd dezelfde plek omgebouwd tot Place de la Comédie, door er een theater te bouwen.

Praktisch Metz

Ben je enthousiast geworden over Metz? Plan je route en boek je hotel: jouw korte vakantie naar Metz kan beginnen!

Doen in Nancy

Klein lesje geschiedenis: begin 18de eeuw veranderde koning Stanislas Nancy compleet. Bij zijn aantreden bestond de stad uit de vervallen Middeleeuwse Oude Stad en een nieuw 17de-eeuws deel. Stanislas liet beide delen verbinden door het Place Stanislas: een plein als paleiszaal. En juist dat plein is UNESCO Werelderfgoed en dus iets waar Nancy voornamelijk om bekend staat. Sinds 2005 is het plein geheel autovrij.

École de Nancy

Waar Nancy ook om bekend staat, is École de Nancy, de belangrijkste stroming binnen de Franse Art Nouveau. Dit is alleen niet in de binnenstad te vinden, maar net iets daarbuiten, in Quartier Art Nouveau. Hier zijn een aantal art nouveau-villa’s en Museé de l’École de Nancy, een tot museum getransformeerde villa vol meubels, ornamenten en gebruiksvoorwerpen in art nouveau-stijl.

Praktisch Nancy

Ben je enthousiast geworden over Nancy? Plan je route en boek je hotel: jouw korte vakantie naar Nancy kan beginnen!

Terug naar Top 9 verrassende steden dichtbij

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.