Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verrassend weekendje Leuven

Leuven staat naast levendige studentenstad ook bekend als bierhoofdstad van België. De monumentale stad is heerlijk compact waardoor je te voet alle bezienswaardigheden kunt bezoeken. Bekijk onze tips voor een verrassend weekendje Leuven.

Doen en zien in Leuven

'Leuven de lol' zeggen Leuvenaren. De Vlaamse stad is een echte studentenstad en bezit de oudste universiteit van de Lage Landen. Dat er voldoende cafés, winkels en restaurants in de oude binnenstad van Leuven zijn hoeft dan ook geen betoog.

Groot Begijnhof: unieke wijk

Het Groot Begijnhof is een prachtig gerestaureerde 13de-eeuwse wijk van een tiental straten in de binnenstad. Veel studenten en docenten hebben hier een unieke woonlocatie. Bijzonder: het begijnhof van Leuven is een van de grootste nog bestaande begijnhoven in Vlaanderen.

Eten en drinken op de Oude Markt

Gezelliger kunnen we het niet maken. De Oude Markt is omringd door de hoofdzetel van de universiteit én ontelbaar veel kroegen. Niet gek dus dat dit plein bekend staat als de langste toog van Europa. Ook een bezoekje waard: de Leuvense Grote Markt, met het stadhuis en de Sint-Pieterskerk.

Leuvense brouwerij Domus

Menig toerist verlaat België niet zonder een slok Belgisch bier. Populair is een bezoek aan brouwerij Domus (bij de Grote Markt), waar vandaan bier rechtstreeks naar de tap van het gelijknamige café vloeit. Een goede bodem creëer je trouwens met stevige gerechten als ‘Stoofvlees bereid in Domus bier’ of ‘Pensenfantasie’.

M-Museum: hypermodern Leuven

Hoewel het ontwerp hypermodern is, past het in 2009 geopende M-Museum naadloos in de oude binnenstad. De vaste collectie omvat onder meer kunst uit de Zuidelijke Nederlanden van de middeleeuwen tot en met de 19de eeuw. Interessant natuurlijk, maar ook de wandelroute door het speelse gebouw is een avontuur.

Stedentrip Leuven 

Wil je zelf een keer naar Leuven? Zoek een hotel en plan je stedentrip!

Bekijk hotels in Leuven 

Tip: Deze steden zijn ook leuk voor een paar dagen weg

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.