Fly-drive in Zuid-Italië

Onder in de laars

Je start in Napels. De route van 1100 kilometer voert vanuit startplaats Napels via Benevento, Venosa en Matera door het binnenland om terug te keren bij de kust bij Scalea. Vandaar volg je noordwaarts de kust van de Tyrreense Zee om weer uit te komen bij bella Napoli. Minimale reisduur: 10 dagen. 

Startplaats Napels is zo’n heerlijke, chaotische stad dat je er moeiteloos een week zou kunnen blijven zonder je een minuut te vervelen. Onze route voert door drie Italiaanse regio’s: Campania, Basilicata en Calabrië. Na Napels gaat het landinwaarts, naar Benevento. Via kleine dorpen bereik je Matera in Basilicata, een stad met duizenden holwoningen en Byzantijnse grotkerken die sinds 1993 op de Wereldererfgoedlijst van Unesco staat. In Calabrië is Italië zo smal dat je op één dag op beide kusten kunt staan; in Trebisacce aan de Ionische Zee en in Scalea aan de Tyrreense Zee. Vervolgens volg je de kust naar het noorden met onderweg Paestum, de Romeinse naam voor Poseidonia, een oude Griekse stad met de tempel van Poseidon. Heb je nog tijd, dan is een dagbezoek aan Capri voor je terugkeert in Napels een aanrader. De Villa Malaparte op het eiland, in 1937 gebouwd in moderne stijl en met uitzicht op de drie Faraglioni rotsen, is van zo’n schoonheid dat je zult overwegen te emigreren.

Vlucht

Je vliegt van Amsterdam naar Napels vanaf ongeveer €58 euro retour.

Overnachten

Van een B&B boven een kloof (Ponte del Diavolo in Civita in het Nationale Park del Polino) tot een luxe albergo in Matera en een Grand Hotel in Scalea.

Auto huren Zuid-Italië

Vlieg je naar Napels en ga je deze fly-drive doen? Dan is het huren van een huurauto belangrijk. Zo heb je volledige vrijheid om tijdens je vakantie alles te zien en te beleven. Via ANWB en Sunny Cars regel je eenvoudig een huurauto in Zuid-Italië. Een huurauto boek je all-inclusive, dus geen extra toeslagen, geen verrassingen, alle verzekeringen zijn inclusief.

Boek een huurauto in Zuid-Italië