Fly-drive in Murcia, Spanje

Onbekend en toch bemind

Je start in Alicante. Vanuit hier voert de route door het grootste deel door het onbekende binnenland. Wegen die zeer terecht als pintoresco worden omschreven. Prachtige bergdorpen als Siles of Puerta de Segura, groene stuwmeren als het Embalse del Tranco, de Renaissance-stadjes Úbeda en Baeza en aan de Middellandse Zee de havenstad Cartagena met haar Modernista-paleizen. Minimale reisduur: 6 dagen. 

Het advies kan niet vaak genoeg gegeven worden: boek zo vroeg mogelijk een vlucht met een prijsvechter, huur een auto en kijk maar waar je langer wilt blijven. De Región de Murcia is in Nederland (nog) onbekend maar heeft veel te bieden. De zomermaanden juli en augustus zijn heet. Kun je niet om deze maanden heen, begin je dag dan vroeg, ga uitgebreid lunchen in een restaurant met airconditioning en las daarna tijd in voor een siësta om zo de heetste uren van de dag door te komen. Deze route combineert het natuurschoon van Parque Nacional de las Sierras Cázorla y Segura met het werelderfgoed van Úbeda en Baeza. Olijfbomen en palmen zijn er in duizelingwekkende aantallen en het landschap rond de Picos del Guardiana oogt zó niet-Spaans dat je je eerder in Arizona waant. Startplaats Alicante kent een bijzondere mengeling van een historische binnenstad die uitnodigt voor een lange avond tapear met buitenwijken aan het strand waar onooglijke hoogbouw uit de jaren vijftig aan Rio de Janeiro doet denken.


Vlucht

Je vliegt van Amsterdam naar Alicante vanaf ongeveer €88 euro retour.

Overnachten

Van slapen in een klooster (Hospedería Convento Nostra Señora del Carmen in Caravaca de la Cruz) tot een gunstig geprijsd boetiekhotel in een 16de-eeuws pand in Úbeda (Alvara de Torres).

Auto huren Murcia

Vlieg je naar Murcia en ga je deze fly-drive doen? Dan is het huren van een huurauto belangrijk. Zo heb je volledige vrijheid om tijdens je vakantie alles te zien en te beleven. Via ANWB en Sunny Cars regel je eenvoudig een huurauto in Murcia. Een huurauto boek je all-inclusive, dus geen extra toeslagen, geen verrassingen, alle verzekeringen zijn inclusief.

Boek een huurauto in Murcia