Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Familiereizen naar Afrika: avonturen in savannes en woestijnen

Jong en oud genieten van familiereizen door Afrika, waar torenhoge bergen, uitgestrekte woestijnen en indrukwekkende dieren op je wachten. Geniet van de levendige steden en maak vervolgens een avontuurlijke tocht door de natuur. Duik je tijdens een familiereis liever in de geschiedenis van Afrika? Bezoek dan eens het wereldberoemde Robbeneiland waar bannelingen en piraten werden vastgehouden.

Praktische informatie voor je vakantie

ANWB Reiswijzer 
Tol betalen met je pinpas, kan dat? Zonder milieusticker een stad in, mag dat? Ga goed voorbereid op vakantie met de ANWB Reiswijzer!

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Verken het veelzijdige Afrikaanse landschap

Tijdens de verschillende familiereizen staat de natuur van Afrika vaak centraal. Klim naar de top van de Tafelberg of kies voor gemak en neem de kabelbaan, waarna je geniet van een spectaculair uitzicht over Kaapstad, de zee en het ruige landschap van Zuid-Afrika geniet. Reis je af naar Namibië? Klim op een kameel en maak een tocht door het rode woestijnlandschap van de Kalahari.

Op zoek naar de Big Five

Stap in een jeep en ga op safari door de savannes van Afrika. In verschillende delen van dit continent spot je de Big Five: oorspronkelijk de vijf moeilijkste dieren om op te jagen, vandaag de dag vooral de vijf dieren die familiereizen in Afrika onvergetelijk maken. Bewonder de olifanten in het Krugerpark in Zuid-Afrika, spot sluipende leeuwen en luipaarden of zie hoe nijlpaarden en buffels het verkoelende water opzoeken.

De bruisende Afrikaanse steden

Slangenbezweerders, pleinen waar heerlijk kruidig eten wordt geserveerd en winkels met talloze kleurrijke stoffen. De steden die je tijdens familiereizen in Afrika bezoekt, bieden avontuur voor jong en oud. Bezoek samen met de kinderen een hamam in Marrakesh, waar je van stoombaden en Marokkaanse massages geniet. In Kaapstad bezoek je de beroemde gevangenis op Robbeneiland, waarna je een verkoelend drankje drinkt op een van de terrassen bij het historische Victoria & Albert Waterfront.