Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Stad van de duizend minaretten

Reis terug in de geschiedenis tijdens een bezoek aan Caïro.

Vakantie Egypte 

Een geslaagde vakantie naar Caïro

Caïro is een stad vol energie. De Egyptische hoofdstad staat ook wel bekend als de ‘stad van de duizend minaretten’ en biedt een schat aan bezienswaardigheden en ervaringen. Reis terug in de geschiedenis tijdens een bezoek aan Caïro, waar je een bezoek brengt aan archeologische vindplaatsen, oude monumenten en drukke markten vol geuren en kleuren. Neem ook een kijkje in het moderne Caïro, met haar wolkenkrabbers, restaurants en clubs.

Op zoek naar wat anders?

De indrukwekkende bezienswaardigheden van Egypte 
Van de snikhete Vallei der Koningen of de kleurrijke onderwaterwereld in de Rode Zee tot het Katharina-klooster aan de voet van de Sinaï-berg: Egypte is een land dat menig reiziger zal imponeren.
Alles voor je vakantie naar Egypte 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Egypte.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Piramides van Gizeh

Een absolute must tijdens een vakantie naar Caïro zijn de piramides van Gizeh: de enige overblijfselen van de klassieke zeven wereldwonderen en de grootste piramides van Egypte. De 137 meter hoge piramide van Cheops is de grootste van het land, gevolgd door de piramide van Chepren en de piramide van Menkaure. Ook de Sfinx die je hier bewondert spreekt tot de verbeelding. Vanaf de juiste plek tel je negen piramides. Sinds 1979 staan alle piramides van Gizeh op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Interessante musea in Caïro

Het Egyptisch museum, dat officieel de naam Het museum der Egyptische oudheden draagt, bevat maar liefst 136 duizend archeologische vondsten. Hiermee is het museum het grootste Egyptische museum ter wereld. Hier bewonder je onder andere het volledig intacte dodenmasker van Toetanchamon en het graf van Toetanchamon, naast interessante vondsten uit de piramides van Gizeh. Er zijn tal van mummies tentoongesteld, waaronder farao Ramses II. Met het hele gezin beleef je hier een leerzame dag.

Bezoek de citadel Salah el Din

Wanneer je even de rust op wilt zoeken tijdens je vakantie naar Caïro is een bezoek aan de relatief rustige citadel Salah el Din aan te raden. Binnen de muren van het eeuwenoude bouwwerk uit 1176 bewonder je een aantal moskeeën, zoals de moskee Al-Nasser Mohammed Ibn Kalawoun.