Naar artikel

Alles voor je vakantie naar Egypte

Alle informatie overzichtelijk bij elkaar, speciaal voor je vakantie naar Egypte. Bekijk snel of je een visum nodig hebt en welke douaneregels er gelden. Hoogtepunten genoeg in Egypte: bezoek de piramiden van Gizeh bij Caïro, de beroemde Vallei van de koningen bij Luxor of kies voor ballonvaren in Luxor. Boek een rondreis inclusief een cruise over de Nijl of ga voor een privé rondreis en ontdek de eeuwenoude culturen. Vind hier alle informatie en inspiratie voor jouw vakantie naar Egypte.

De indrukwekkende bezienswaardigheden van Egypte 
Van de snikhete Vallei der Koningen of de kleurrijke onderwaterwereld in de Rode Zee tot het Katharina-klooster aan de voet van de Sinaï-berg: Egypte is een land dat menig reiziger zal imponeren.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 hulp en 5% Korting voor leden.

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Egypte

Zie hoe torenhoge piramides boven het landschap uitkomen of geniet van de rust langs de Nijl. Wat voor vakantie je ook zoekt, in Egypte maak je het allemaal mee.

Voorbereidingen voor je vakantie naar Egypte

Voor je vakantie naar Egypte kan beginnen, moet je een aantal voorbereidingen treffen. Vraag bijvoorbeeld zeven dagen voor de reis je visum aan op de website van de Egyptische overheid. Een inenting met het DTP-vaccin is ook aan te raden, maar niet verplicht. Betalen doe je in Egypte met de Egyptische pond, dus wissel voor vertrek alvast wat euro's in.

Bijzondere hoogtepunten in Egypte

Bezoek tijdens je vakantie de piramiden en tempels die Egypte wereldberoemd hebben gemaakt. Kijk je ogen uit bij de Sfinx van Gizeh, die vlak bij drie bekende piramides staat. Geniet van een rustige vaartocht over de Nijl of bezoek de begraafplaats van belangrijke farao's in de Vallei der Koningen.

Een vakantie naar Egypte op jouw manier

Met een hele groep langs de hoogtepunten van Egypte reizen of liever zelf je vakantie in Egypte inplannen? Er zijn verschillende manieren om dit land te verkennen, van familiereizen waarbij je samen met de kinderen een kamelentocht maakt tot georganiseerde groepsreizen die je van Caïro tot Luxor leiden. Er is één ding zeker: je leert tijdens je vakantie de historische schatten van Egypte kennen.