Naar artikel

De beste reistijd om Egypte te ontdekken

Egypte heeft iets magisch, dat je tijdens een vakantie in het Noord-Afrikaanse land meteen opmerkt. Van de allermooiste stranden tot de wereldberoemde piramides: Egypte is een land dat je blijft verbazen. Wat is echter de beste reistijd om Egypte te bezoeken? Het is belangrijk om de warme zomermaanden in elk geval te vermijden.

Het typische woestijnklimaat van Egypte

Egypte beschikt over een kenmerkend woestijnklimaat. Dat houdt in dat er vrijwel geen regen valt en de temperatuur overdag enorm kan oplopen. De nachten zijn daarentegen zeer koel, aangezien het kwik snel daalt. Gedurende de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur zo´n 25 graden Celsius, terwijl de temperatuur in de winter circa 15 graden is. In sommige plaatsen zoals Luxor, Caïro en Hughada kan de zomer echter wel extreem warm zijn, met temperaturen tussen 37 en 40 graden. De beste reistijd in Egypte is dus het voorjaar en het najaar, waarbij je de hete zomermaanden vermijdt.

De hete zand- en stofwind de chamsin

Het subtropische warme en droge klimaat van Egypte heeft te maken met de ligging binnen de Noord-Afrikaanse droge gordel. Aan de kustregio's bij de Middellandse Zee heerst een mediterraan klimaat, bij de Rode zee het subtropische woestijnklimaat. Doordat er echter zeewind is, zijn de warme temperaturen hier draaglijker dan in de binnenlandse woestijngebieden. In juli liggen de dagtemperaturen in het noorden op circa 31 graden Celsius in Port Said, 41 graden in Hurghada en 41 graden in Aswan. Bovendien waait in het voorjaar, van maart tot en met juni, een warme stof- en zandwind genaamd de chamsin door heel Egypte. Over het algemeen geldt dat oktober en november de meest comfortabele maanden zijn om een reis naar Egypte te maken. De hotels zijn dan wel vaker uitgeboekt en de tarieven liggen iets hoger. April en mei vormen ook ideale maanden om naar Egypte te reizen, aangezien het dan koeler is.

Bekijk hier alle reizen naar Egypte

Op zoek naar wat anders?

De indrukwekkende bezienswaardigheden van Egypte

De indrukwekkende bezienswaardigheden van Egypte

Van de snikhete Vallei der Koningen of de kleurrijke onderwaterwereld in de Rode Zee tot het Katharina-klooster aan de voet van de Sinaï-berg: Egypte is een land dat menig reiziger zal imponeren.
Alles voor je vakantie naar Egypte

Alles voor je vakantie naar Egypte

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Egypte.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp in het buitenland
Vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Fijne Vakantie Check
Meldjeaan

ANWB Fijne Vakantie Check

Vertel ons je vakantieplannen en wij sturen relevante reisvoorbereidingstips. Dag vakantiestress!