Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rondreis Egypte: van piramiden tot de Sfinx

Op rondreis in Egypte wacht een terugkeer naar de oude beschaving.

Bekijk reizen 

Terugkeer naar oude beschaving op rondreis in Egypte

Imposante piramiden, indrukwekkende koningsgraven en faraonische monumenten: op rondreis in Egypte wacht een terugkeer naar de oude beschaving. Je vaart over de Nijl die als levensader door het land stroomt, maakt kennis met vriendelijke Egyptenaren op kleurrijke bazaars en raakt betoverd door buikdansers tijdens een spectaculaire show. Aan het eind van een enerverende Egypte vakantie kom je tijdens je rondreis op adem op een tropisch strand.

Tips en informatie voor jouw rondreis in Egypte

De indrukwekkende bezienswaardigheden van Egypte 
Van de snikhete Vallei der Koningen of de kleurrijke onderwaterwereld in de Rode Zee tot het Katharina-klooster aan de voet van de Sinaï-berg: Egypte is een land dat menig reiziger zal imponeren.
Alles voor je vakantie naar Egypte 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Egypte.

Speciaal voor jou geselecteerd

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Oog in oog met de Sphinx

Een rondreis in Egypte begint op een van de meest iconische plaatsen ter wereld: bij de piramiden van Gizeh. Hier sta je oog in oog met de wereldberoemde Sphinx en bewonder je Cheops, de grootste piramide die ooit is gebouwd. Het bouwwerk is uniek, omdat het als enige van de zeven klassieke wereldwonderen bewaard is gebleven. In Memphis, de hoofdstad van het oude Egypte, maak je een foto van het immense standbeeld van koning Ramses II. De reis vervolgt naar de hedendaagse hoofdstad, Caïro, met een bezoek aan het schitterende Egyptisch Museum met de kunstschatten van Toetanchamon, en de prachtige moskee Mohamed Ali.

Indrukwekkende bouwwerken in de Nijlvallei

Van Caïro gaat de rondreis in Egypte verder naar Aswan. Hier staat een aantal Nubische tempels, zoals die van Philae, en de onvoltooide obelisk, die mits hij zou zijn afgebouwd 42 meter lang zou zijn geweest. Bij Aswan ligt ook de beroemde dam, met daarachter het gigantische Nassermeer en de enorme tempel van Abu Simbel. Per cruiseschip gaat de reis verder over de Nijl. Bijzonder is ook de tempel van Horus in Edfu. Dit is een van de grootste en best bewaarde in Egypte.

Luxor en de Vallei der Koningen

Een rondreis in Egypte is niet compleet zonder een bezoek aan Luxor. In de oudheid was Luxor, toen nog Thebe, lange tijd de belangrijkste stad van Opper-Egypte. Dat zie je terug bij de tempel van Karnak, waar meerdere farao's zo'n 1500 jaar aan bouwden. In de Vallei der Koningen bewonder je de vele koningsgraven, de begrafenistempel van Koningin Hatsjepsoet en de kolossen van Memnon. Nog altijd zouden er in de vallei een aantal onontdekte graven zijn. Zeer indrukwekkend is ook de reusachtige tempel van Amon met zijn 15 meter hoge zuilen, en de Luxortempel aan de oever van de Nijl.

Uitblazen op het strand

Nagenieten van een rondreis in Egypte doe je tijdens een paar dagen strand. Hurghada was ooit een klein vissersdorp, maar is tegenwoordig een geliefde badplaats. In de Rode Zee wacht duikers een kleurrijke onderwaterwereld met koraaltuinen, oude wrakken en zelfs echte haaien, die overigens niet gevaarlijk zijn voor mensen. Ook als je niet wilt duiken is in Hurghada genoeg te zien. In het toeristische deel Sakkala shop je de laatste souvenirs voor het thuisfront en in de oude wijk El Daha ontdek je het authentieke Hurghada. Eventueel maak je nog een woestijnsafari, inclusief bezoek aan de bedoeïenen.