Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ontdek de prachtige natuur

Bezoek de Perito Morenogletsjer en de Valdes Peninsula tijdens je reis naar Patagonië.

Vakantie Argentinië 

Op pad in de natuur tijdens een vakantie in Patagonië

Patagonië is een regio in Zuid-Amerika, gelegen in Chili en Argentinië. Een vakantie in Patagonië staat in het teken van bijzondere natuur, avontuurlijke activiteiten en heerlijke wijn. Argentinië en Chili zijn op zichzelf al onvergetelijke bestemmingen en dit gebied beslaat het mooiste stuk van beide landen.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Argentinië 
Het land van de tango, Máxima en voetbalcultuur. Maar ook van gigantische ijsbergformaties en uitgestrekte landschappen.
Alles voor je vakantie naar Argentinië 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Argentinië.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Constant in beweging: de Perito Morenogletsjer

Het hoogtepunt van een vakantie in Patagonië is voor veel mensen een bezoek aan de Perito Morenogletsjer. Deze ijsberg is een van de beroemdste toeristenattracties in het gebied en mag zeker niet overgeslagen worden. Het ijs is constant in beweging en je hoort het vanaf grote afstand kraken. Met een beetje geluk zie je tijdens de zomermaanden een stuk ijs afbrokkelen en in het water vallen. Het grootste deel van dit ijs groeit tijdens de wintermaanden weer aan.

Bijzondere flora en fauna aan de kust

Wil je na een bezoek aan de gletsjer nog meer bijzondere natuur zien? Ga dan tijdens je vakantie in Patagonië naar de Valdes Peninsula, een prachtig kustgebied met bijzondere flora en fauna. Zo kom je hier van oktober tot maart pinguïns tegen en heb je hier van mei tot december grote kans om walvissen te spotten. Gedurende het hele jaar kom je hier tevens dolfijnen, orka’s, zeeleeuwen, verschillende grote vogelsoorten en zeehonden tegen. Ga op pad met een gids en leer meer over broedgebieden van de dieren die in het gebied wonen. De locals weten precies waar bepaalde diersoorten op dat moment te vinden zijn en helpen je met het uitstippelen van een mooie tocht langs de kust. Wil je walvissen spotten? Boek dan een tour en stap op de boot om deze bijzondere dieren in hun natuurlijke habitat te bewonderen. Tijdens de tochten is veel aandacht voor conservatie en de opbrengsten komen deels ten goede aan het beschermen van de lokale diersoorten.