Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Beste reistijd Argentinië: lekker weer en weinig drukte

Ben je op zoek naar de beste reistijd voor Argentinië? Welke periode het beste is, is deels afhankelijk van de regio die je bezoekt. Door de enorme omvang van Argentinië is het klimaat er wisselend, met een warm noorden en zuidelijke gebieden die sneller afkoelen. De drukte speelt ook een rol bij het bepalen van de beste reistijd voor een vakantie in Argentinië.

Beste reistijd Noord-Argentinië

Het noorden van Argentinië is vaak tropisch warm, met gemiddelde temperaturen die in de heetste maanden oplopen tot 29 graden Celsius. In principe geniet je er het hele jaar van warm weer, al daalt de temperatuur wel iets van mei tot en met augustus. Wil je deze streek het liefste op rustige momenten bezoeken? Dan is de periode van februari tot en met maart de beste reistijd voor Argentinië. Er zijn minder toeristen en de gemiddelde temperatuur ligt nog steeds boven de 20 graden. Houd er wel rekening mee dat er relatief veel neerslag valt in deze periode.

Genieten van Centraal-Argentinië

Een bezoek aan Buenos Aires of gewoon de natuur van Midden-Argentinië verkennen? Deze streek is het hele jaar door een fijne plek om te bezoeken. Er valt relatief weinig regen en het wordt er nooit echt koud. De meeste toeristen bezoeken de streek tussen september en april. Wil je de drukte dus vermijden? Reis dan tussen mei en augustus af naar Centraal-Argentinië. Dit is wel de koelste periode van het jaar, met gemiddelde temperaturen onder de 19 graden Celsius.

De beste reistijd voor Zuid-Argentinië

Het zuiden van Argentinië heeft een heel ander klimaat dan de overige delen. Het waait hier sneller en het kan er ook een stuk frisser worden. In onze zomermaanden is het er erg koud, met harde windstoten. In het voor- en najaar kalmeert het weer en nemen de temperaturen iets toe. Dat maakt de periode van oktober tot april de beste reistijd voor Argentinië wanneer je dit deel wilt bezoeken. Zoek je de rustigste momenten binnen deze periode? Reis dan in april of oktober naar dit gebied.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Argentinië 
Het land van de tango, Máxima en voetbalcultuur. Maar ook van gigantische ijsbergformaties en uitgestrekte landschappen.
Alles voor je vakantie naar Argentinië 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Argentinië.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.