Naar artikel

Alles voor je vakantie naar Argentinië

Direct alles bij de hand voor je vakantie naar Argentinië. Lees of je een visum moet aanvragen en welke douaneregels er gelden. Ontdek de hoogtepunten van het grootste Spaanstalige land ter wereld, zoals de kunstenaarswijk La Boca in Buenos Aires. Of de Serranía de Hornocal, de veertienkleurige berg, dichtbij de stad Humahuaca. Bijzonder zijn ook de zoutvlaktes Salinas Grandes in het noorden. Dit en meer komt samen in de groepsrondreizen en single rondreizen. Vind hier alle informatie en inspiratie voor jouw vakantie naar Argentinië.

De mooiste bezienswaardigheden van Argentinië

De mooiste bezienswaardigheden van Argentinië

Het land van de tango, Máxima en voetbalcultuur. Maar ook van gigantische ijsbergformaties en uitgestrekte landschappen.

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
Vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Argentinië

Argentinië, het vaderland van onze koningin. Het land waar de tango geboren werd, waar gaucho’s paardrijden en waar je heerlijke steaks eet. Van watervallen tot gletsjers: een reis door dit land is uiterst divers.

Bereid je vakantie naar Argentinië goed voor

In het warme noorden van het land draag je luchtige kleding. In het zuiden heb je waterdichte kleding en schoenen nodig. Denk er ook aan om een wereldstekker type I mee te nemen. De meeste stopcontacten zijn hetzelfde als in Europa, maar in sommige gebieden heb je wel een adapter nodig. Als je van plan bent een auto te huren, vergeet dan je internationale rijbewijs niet.

De hoogtepunten van Argentinië

Helemaal in het noorden van Argentinië bezoek je de watervallen van Iguaçu. Iets meer naar het westen bevindt zich Salta, waar je grote cactusvelden en hordes lama’s zult zien. In Centraal-Argentinië mag je Buenos Aires en Córdoba niet overslaan en proef je van de plaatselijke wijn. In het zuiden van het land bezoek je de prachtige natuur van Patagonië.

Aanraders voor een reis door Argentinië

Een vakantie naar Argentinië is goed te combineren met Chili of zelfs met Brazilië. Ga voor een combinatiereis door het zuiden om in twee weken Patagonië te ontdekken, of reis met een groep door de drie landen. Combineer nachtenlang feesten in Rio de Janeiro met tangolessen in Buenos Aires en een driedaagse hike door het sneeuwlandschap van Torres del Paine.