Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Samen voor groen

Tijdens de Samen voor groen-campagne verenigen we onze krachten om tijdens Green Friday een indrukwekkende donatie te realiseren voor Trees for All.

Samen voor groen

Al 140 jaar inspireren we Nederlanders om de natuur in te gaan. Het begon op de fiets, een eenvoudig maar krachtig middel om de wereld om ons heen te verkennen. Later, met de komst van de auto, openden zich nieuwe wegen naar avontuur en ontdekking. Maar ondanks alle veranderingen door de jaren heen blijft één ding onveranderd: onze diepgewortelde  verbinding met de natuur. We zijn dan ook vastberaden om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. We investeren in duurzame oplossingen, verminderen afval en we leren steeds meer bij om op voorwaarden van de natuur te opereren. Dit doen we niet alleen, maar samen met onze leden.

Dit najaar slaan we de handen in één en organiseren we verschillende evenementen om geld op te halen voor Trees voor All. Loop op Green Friday mee met onze Sallandse Sponsorloop en plant een boom voor een kiekje tijdens één van onze beurzen. Met als doel om op Green Friday (vrijdag 24 november) een zo groot mogelijke donatie te realiseren voor Trees for All voor het planten van bomen voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonder leefomstandigheden voor ons allemaal. 

ANWB Nazomer Buitenbios

Op zaterdag 9 september hebben we een onvergetelijke Nazomer Buitenbios georganiseerd bij Fort aan de Klop in Utrecht. De zon scheen, de locatie was adembenemend en de sfeer was werkelijk betoverend. Voor elk verkocht ticket gaat de helft van de opbrengst naar Trees for All. Maar dat is nog niet alles! Tijdens de Nazomer Buitenbios konden de bezoekers ook een bezoek brengen aan onze Rewear & Repair shop. Hier konden ze tweedekansitems kopen en deze vervolgens laten upcyclen door de getalenteerde meiden van de Naaierij. En jawel, de volledige opbrengst van deze shop ging eveneens naar Trees for All.

Dankzij het enthousiasme en de steun van onze bezoekers kunnen we nu met trots aankondigen dat we al 463 bomen kunnen gaan planten met Trees for All. Dit is een indrukwekkende bijdrage aan het herstel van onze natuur en het verbeteren van het klimaat, het vergroten van biodiversiteit en het bevorderen van gezonde leefomstandigheden. Dank aan iedereen die aanwezig was bij de ANWB Nazomer Buitenbios, die kaartjes heeft gekocht, of die heeft bijgedragen aan dit fantastische resultaat.

ANWB Sallandse Sponsorloop

Ben jij klaar voor een actieve en betekenisvolle uitdaging? Zet je beste beentje voor tijdens de ANWB Sallandse Sponsorloop en draag bij aan een bosrijke wereld. Op 24 november de dag van Green Friday (een tegengeluid op Black Friday) gaan we samen op pad in het schitterende Sallandse landschap. Een inspirerende wandelroute wacht op ons, en het beste van alles? Jouw deelname draagt rechtstreeks bij aan het ondersteunen van Trees for All voor het planten van bomen voor de volgende generatie. Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon wilt genieten van een gezellige dag in de natuur, deze sponsorloop is voor iedereen! Deel deze unieke ervaring met vrienden, collega's en familie en maak samen een impact.

Ben je niet in staat om te wandelen? Koop dan een ANWB Heideslak-ticket voor slechts 10.-. Hiermee steun je het planten van 2 bomen en volg je de route in een elektrisch voertuig. 

Pssst! Heb jij nog een oud kledingstuk of accessoire in de kast liggen? Dan kun je deze voor of na de wandeling upcyclen met de meiden van de Naaierij. Schrijf je gratis in voor de workshop op 24 november om 9:00 of 14:00 uur. Én duik ook nog even in de Rewear & Repair shop voor unieke tweedekansvondsten. Opbrengsten gaan volledig naar Trees for All. 

Schrijf in 

Green Friday

Ook dit jaar doen wij weer mee met Green Friday! In de week van Black Friday (24 november) gaan wij op groen! Bij ANWB laten we een krachtig tegengeluid horen tegen de hectiek van Black Friday. Terwijl Black Friday draait om overweldigende aanbiedingen en impulsieve aankopen, draait Green Friday om bewust winkelen met aandacht voor de wereld om ons heen. 

Tijdens de Green Friday week zeggen we daarom nee tegen extra kortingen op onze producten. In plaats daarvan nodigen we je uit om je gebruikte kleding, schoenen (en koffers) bij ons in te leveren. Op die manier geven we deze items een tweede leven en verminderen we de impact op het milieu. Bovendien kun je bij ons ook terecht voor producten die met oog voor de natuur zijn ontworpen.  En er is meer! Op de dag van Green Friday, 24 november, trekken we er samen met onze leden op uit tijdens de spectaculaire ANWB Sallandse Sponsorloop. Deze inspirerende loop van 13 km voert je over kronkelende bospaden en door prachtige heidevelden. Met elke stap die we zetten, halen we geld op voor Trees for All, een organisatie die zich inzet voor het planten van bomen en het herstellen van onze kostbare natuur. Samen kunnen we  echt impact maken en onze planeet een handje helpen.

Dus, maak je klaar om Green Friday te omarmen en deel uit te maken van deze groene revolutie. Doe mee aan de ANWB Sallandse Sponsorloop, geniet van de prachtige natuur en draag bij aan het planten van bomen. Gun je oude kleding, schoenen en koffer een nieuw verhaal en ontdek onze producten die met oog voor de natuur zijn ontworpen.