Jouw voordelen:

Jouw voordelen:

  • Altijd een motorrijschool bij jou in de buurt
  • Bepaal zelf het aantal lessen per week
  • Hoog slagingspercentage
Proefles aanvragen

Je motorrijbewijs halen met ANWB motorrijles

Altijd al gedroomd van een motorrijbewijs? Bij de ANWB motorrijschool bij jou in de buurt ben je verzekerd van goede begeleiding en een motoropleiding die geheel bij jou past. Bij alle rijscholen heb je de keuze uit een snelcursus of een regulier traject met losse motorrijlessen waarbij je zelf het tempo kunt bepalen. Ben jij er klaar voor?

Motoropstapdagen

Wij organiseren Motoropstapdagen. Op deze dagen kun je ervaren hoe het is om motor te rijden met een proefles voor 10 euro! Deze wordt gratis bij het afnemen van een rijlespakket. 

Ben je enthousiast geworden? Alléén tijdens de Motoropstapdagen hebben we een speciale pakketaanbieding: 15 uur motorrijles en 2 praktijkexamens (AVB & AVD) nú slechts voor € 999,-!

Meer informatie

Waar zijn de motoropstapdagen?

De motoropstapdagen vinden plaats bij verschillende vestigingen. Niet iedere vestiging heeft een open dag op de bovengenoemde datums. Klik hieronder op een van de deelnemende vestigingen om te zien welke motoropstapdagen er bij jou in de buurt zijn.

Alkmaar | AlmereAmsterdam | Dordrecht | Haarlem | Harderwijk | HilversumHoofddorp | Hoorn | Leiden | Lelystad | PurmerendSantpoortZaandam | Zwolle

Motorrijbewijs halen: A1, A2 en A

Er zijn verschillende motorrijbewijzen, elk met eigen voorwaarden en leeftijdseisen. Voor een lichte motor van 125cc en een maximaal vermogen van 11 kilowatt heb je een A1 rijbewijs nodig. Wil je op een middelzware motor rijden? Dan heb je motorrijbewijs A2 nodig. Motorrijbewijs A is noodzakelijk voor een zware motor met onbeperkt vermogen.

In dit handige overzicht zijn de leeftijdseisen per rijbewijstype te vinden. Hiermee kan je in één oogopslag zien welk rijbewijs bij jou past.

Motorrijbewijs leeftijd

Rijbewijs Theorie-examen vanaf Rijlessen vanaf Praijktijkexamens vanaf
Rijbewijs A1 17 jaar 17 jaar 18 jaar
Rijbewijs A2 17 jaar 20 jaar 20 jaar
Rijbewijs A2 n.v.t. 19 jaar 20 jaar
Rijbewijs A 17 jaar 21 jaar 24 jaar
Rijbewijs A (rijbewijs A2 meer dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar

22 jaar

Rijbewijs A met code 80* 17 jaar 21 jaar

21 jaar

Rijbewijs A met code 80* (rijbewijs A2 minder dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar 21 jaar

A met Code 80: lessen op een zwaardere motor vanaf 21 jaar. Je ontvangt na het afleggen van het praktijkexamen je volledige rijbewijs met Code 80 beperking. Dit wil zeggen dat je mag rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). Deze code vervalt vanzelf na 2 jaar of als je 24 wordt. Je hoeft dan ook maar één keer een praktijkexamen te behalen.

Meld je direct aan voor een proefles, wij nemen contact met je op welke rijschool voor jou het dichtste bij is.

Neem bij de ANWB een

Proefles motorrijden

Start je motorrijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1,5 uur. Meld je direct aan voor een proefles.

ANWB Rijopleiding

Bel 088 - 214 09 00
(ma t/m vr van 08:30 uur tot 17:00 uur)
WhatsApp 06 - 8360 2280
(ma t/m vr van 08:30 uur tot 17:00 uur)

Driving school

Information in English 

Over de ANWB Rijopleiding

De ANWB Rijopleiding is opgericht in 1997 en gevestigd in Eindhoven. We zijn een dochteronderneming van de ANWB met vestigingen gerund door franchisers.

Wij zijn lid van de  Nederlandse Franchisevereniging.

Motortrainingen

Motortrainingen

Voor elke motorrijder zijn extra trainingen aan te raden. We hebben er vier die je rijvaardigheid vergroten. Bekijk ze hier!