Leukste uitjes in de winter

Heb je deze winter behoefte om er even helemaal uit te zijn en iets leuks te doen voor zowel groot als klein? Dan is er nog steeds van alles te beleven. We zetten de leukste winteruitjes op een rijtje. Voor elk uitje geldt: kies een rustig moment en houd een veilige afstand.

De winter is meer dan kerst

De winter heeft veel meer te bieden dan kerst. Bekijk hier een aantal leuke winterattracties waar je met het hele gezin naartoe kunt. Of wat dacht je van iets heel anders, zoals een mooie winterwandeling, een lekkere stedentrip of een weekendje weg? 

Winterweken in Madurodam

10 december t/m 3 januari

Met duizenden schitterende lichtjes is familiepark Madurodam deze winter extra sfeervol. Doe de winterspeurtocht en ontdek de mooiste plekjes. Het park staat vol met winterse gezelligheid. Schaatsers op de grachten, versierde gevels, kerstmarkten op pleintjes, en zelfs de Elfstedentocht. Geniet ondertussen van de winterse lekkernijen verkrijgbaar bij de afhaalpunten. Neem een heerlijke kom snert, glühwein of een oliebol.

Live uitzending

Dit jaar start de kerstvakantie in Madurodam met de live uitzending  ‘Nederland geeft licht’ van het KWF op 20 december. Tijdens de uitzending wordt een groot hart van lampionnen verlicht vanuit Madurodam.
Bestel kaartjes met 3,- ledenkorting

Vier de winter in Archeon

Hele winter open (behalve 31 december en 1 januari)
Ga mee héél ver terug in de tijd, naar het kamp van de jagers. Stap in een echte boomstamkano en bekijk het leven van de eerste boeren. Kom dichtbij de Romeinen in een echt badhuis met een Romeinse massage. Of bezoek de geurige kruidentuin en geniet even bij de Romeinse Tempel. Duik diep in de middeleeuwen en schiet alvast de pijl in de roos of wordt tot ridder geslagen. In het middeleeuwse stadje wordt hard gewerkt bij de mandenmaker, de bakker en de ambachten van weleer. In het Archeologiehuis liggen échte vondsten en op de Romeinse Restauratiewerf worden de Zwammerdamschepen gerestaureerd.
Bestel kaartjes met 25% ledenkorting

Winter in het Openluchtmuseum

5 december t/m 17 januari

Deze winter ervaar je in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem hoe de winters van vroeger eraan toe gingen. Wandel door het sfeervol verlichte museumpark en ontdek de speciale verhalen van de historische locaties. Geniet van een gezellige wintermarkt op het Zaanse plein, doe de Elfstedentocht en betreed (wanneer het donker wordt) het Witte Wievenpad! Kinderen gaan aan de slag op het Kindererf waar van alles te ontdekken en te doen is en waar een knusse lichtjesroute is.
Bestel kaartjes met 25% ledenkorting

Spoorwegmuseum: het leukste station van Nederland

Elke winter ondergaat het Spoorwegmuseum in Utrecht een metamorfose: kerstbomen, guirlandes, honderden lampjes en een nostalgische carrousel. Het Spoorwegmuseum komt echt tot leven! Stap in het rijtuig van de Koninklijke Familie. Maak een spannende rit in het donker langs levensgrote stalen monsters. In het Stoomtheater nemen acteurs je mee naar het tijdperk van de Oriënt Express. En in De Vuurproef, een prijswinnende 4D-simulator, bestuur je zelf een trein.
Bestel kaartjes met 20% ledenkorting

WinterDroom in de Orchideeën Hoeve

8 t/m 30 december

Twinkelende lichtjes, bijzondere dieren en prachtige versieringen zorgen voor een magische winterwereld. Smul van winterse 'To go specials' bij de afhaalpunten, kijk naar het sfeervolle entertainment en shop de mooiste bloemcreaties en cadeautjes op het nieuwe winterplein. Geniet van de gezelligheid, warmte en sfeer tijdens WinterDroom.
Bestel kaartjes met 2,- ledenkorting

Winterkasteel Muiderslot

12 december 2020 tot en met 28 februari 2021

Kom helemaal in de wintersfeer in het Muiderslot. In het kasteel ontdek je hoe de winters van vroeger waren en luister je naar de verhalen van de winterse audiotour. Ook geniet je op 15 en 16 december van de beroemde voorstelling Christmas Carol en kun je op 22, 24, 29 en 31 december meewandelen door de prachtige omgeving van het Muiderslot, kijk je op 30 en 31 december tijdens de snerttours terug op het afgelopen jaar.
Bestel kaartjes met 10% ledenkorting

Magische Winterweken in Toverland

 5 & 6, 12 & 13 en 19 december t/m 3 januari

Geniet van de Magische Winterweken in Attractiepark Toverland. Het park is prachtig versierd met sfeervolle lichtjes, kerstbomen en magische decoratie. Stap samen in de leukste attracties, zowel indoor als buiten. Zo is het heerlijk zwieren in zweefmolen Djinn en sjees je in een bobslee in Maximus' Blitz Bahn. Tijdens de Magische Winterweken is ook de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux geopend.
Tickets tot 6,- ledenkorting

Iets heel anders

Wil je er even helemaal uit? Ga dan wandelen, maak een stedentrip of ga een weekendje weg. Juist als het buiten lekker waait, kraakt en knispert, moet je gaan wandelen. Want dat is hét weer voor een frisse neus en rode wangen. Ga eropuit met deze 7 mooie winterwandelingen verspreid door heel Nederland. En wat is er nou lekkerder dan een weekendje uitwaaien aan zee? Of zoek je een leuk winterweekend voor het hele gezin? Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een dagje uit in een stad om een mooie stadswandeling te maken en je onder te dompelen in de geschiedenis.

Misschien vind je dit ook interessant:
Reiswijzer Nederland
Stadswandelingen in het najaar

Speciaal voor jou geselecteerd