Naar artikel

Apenheul

Tot € 9,50 korting

Een ruim natuurpark met loslopende apen, dát is Apenheul.

Oog in oog met loslopende apen

Ga op avontuur in het nieuwe gebied en sta oog in oog met de loslopende apen! Beklim de avontuurlijke brug en spot de twee nieuwe apensoorten. Deze bewoners van dit gebied, West-Afrikaanse franjeapen en Noordelijke talapoins, lopen vrij rond tussen bezoekers! In dit groene natuurpark vind je nog heel veel andere apensoorten; wel 35 verschillende! Zie de loslopende apen van heel dichtbij, bezoek de voederpresentaties van de dierverzorgers en hang de aap uit in een van de gave speeltuinen. 

Natuurlijk is een dagje Apenheul ook leerzaam en herkenbaar; van alle dieren lijken apen namelijk het meest op mensen. Op welke aap lijk jij? Je komt erachter in dit prachtige en ruime park, midden in de bossen van Apeldoorn op de Veluwe! Tijdens je bezoek kom je niet alleen meer te weten over de apen, maar ook over jezelf. Heb jij slimme orang-oetantrekjes? Ben jij net zo energiek als een doodshoofdaapje? Herken jezelf in één van de ruim 35 apensoorten in Apenheul! Nu al benieuwd op welke aap jij het meest lijkt? Doe dan voor je bezoek de apentest op de website.

Méér dan een leuk dagje uit

Apenheul zet zich wereldwijd in voor de apen en hun leefgebied in het wild. Veel apensoorten worden in het wild namelijk met uitsterven bedreigd. Het Apenheul Natuurbehoudfonds (ANF) steunt verschillende projecten om de dieren en natuur te beschermen. Bezoek je Apenheul, dan draag je hier automatisch aan bij.

Slinger snel naar apenheul.nl voor meer info over jouw bezoek en vergeet niet een kijkje te nemen bij deze te gekke activiteiten. Daarmee maak je jouw dagje uit nóg leuker.

Trouwe Ledenvoordeel

Hoe langer je ANWB-lid bent, hoe meer voordeel je ontvangt op de tickets voor personen vanaf 13 jaar:

 • Blauw: € 5,50 korting
 • Brons: € 6,50 korting
 • Zilver: € 7,50 korting
 • Goud: € 8,50 korting
 • Platinum: € 9,50 korting

Op de kindertickets ontvang je voor elke kaartkleur € 5,50 korting.

Aanvullende ticketinformatie

 • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele uren voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
 • Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang, maar hier dien je wel een 0 euro ticket voor aan te schaffen.
 • Dit entreebewijs kan ook gescand worden vanaf je smartphone of tablet. Printen is niet nodig.
 • Overal in Apenheul kun je betalen met pinpas of mobiele telefoon, daarnaast is betalen met Apenheulgeld mogelijk (te koop in de Apenheul-webshop of bij de entree). Op enkele locaties kun je ook contant betalen.
 • Het is vanaf de parkeerplaats zo’n 10 minuten lopen naar de ingang van Apenheul.
 • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Apenheul te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.
Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB winkels.