Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Apenheul

Tot € 8,25 korting

Een ruim natuurpark met loslopende apen, dát is Apenheul.

Oog in oog met loslopende apen

Beleef een leuk dagje uit tussen de apen in Apenheul! In dit groene natuurpark vind je wel 35 soorten apen. Meer dan de helft van de 300 apen loopt zelfs los tussen de bezoekers. Spot jij ze allemaal? Sta oog in oog met loslopende apen, bezoek de voederpresentaties van de dierverzorgers, hang de aap uit in een van de speeltuinen en ontmoet de nieuwe zilverrug Banjoko!

Bezoek in 2024 twee gorillagroepen

Indrukwekkende krachtpatsers van wel 180 kilo: gorilla’s! Herken jezelf in de grootste, sterkste en zwaarste apen die er bestaan. Ontdek wat ze eten, hoe snel ze kunnen rennen en maak je spieren maar los: ben je net zo sterk als zo’n imposante zilverrug? Probeer het maar!

Dit jaar spot je zelfs een tweede gorillaman in Apenheul: Banjoko! Beide zilverruggen hebben een eigen eiland waar ze hun eigen gorillagroep leiden. Hoe ze die vrouwen onder de duim houden? Je ontdekt het in het prachtige en ruime park, midden in de bossen van Apeldoorn op de Veluwe!

Wereldwijd natuurbehoud

Wist je dat je met een bezoek aan Apenheul ook helpt apen in het wild te beschermen? Een deel van de opbrengst van Stichting Apenheul gaat naar het Apenheul Natuurbehoudfonds, dat zich over de hele wereld inzet voor de bescherming van apen en hun leefgebieden.

Aanvullende informatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur voor jouw verwachte aankomsttijd. Je ticket(s) zijn de gehele dag geldig.
  • Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang, maar hier dien je wel een 0 euro ticket voor aan te schaffen.
  • Je kunt de ANWB tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet. Printen is niet nodig.
  • Het park is rolstoeltoegankelijk, met uitzondering van het Apenboompad en de brug in het losloopgebied van de franjeapen en talapoins. Apenheul heeft zelf geen rolstoelen, maar bij de ingang van Park Berg & Bos (tegenover de parkeerplaats) is een beperkt aantal rolstoelen te leen. Je betaalt € 1,- borg, die je na inlevering weer terugkrijgt. De rolstoelen kunnen niet worden gereserveerd. Op=op!
  • Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan. Dit vanwege loslopende apen.
  • Je kunt de auto parkeren op de gemeentelijke parkeerplaats tegenover Park Berg & Bos. Er is een ingang aan de Burgemeester Roosmale Nepveulaan en aan de J.C. Wilslaan. De parkeerplaats wordt niet beheerd door Apenheul, maar is eigendom van de gemeente Apeldoorn. Je parkeert hier dus tegen gemeentelijk tarief van € 10,50 per dag. Parkeerkaarten zijn verkrijgbaar bij de automaten op de parkeerplaats. Is het uitzonderlijk druk? Dan kun je begeleid parkeren buiten de centrale parkeerplaats.
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.